Konya'da çıt çıkmadı!

Konya'da çıt çıkmadı!

1. Lig'de alt sıralardan uzaklaşmak isteyen ve teknik direktörlüğe Uğur Tütüneker'i getiren Torku Konyaspor ile zirve adayı Karşıyaka arasındaki mücadelede golsüz sona erdi..

Teknik ekipte kan değişikliğine giden Konyaspor, Uğur Tütüneker'le çıktığı ilk maçta da galibiyet hasretini dindiremedi. İki topu direkten dönen Konyaspor'un net bir penaltısını hakem Mustafa Aydın vermedi. Kartal bu beraberlikle puanını 15'e çıkardı

Konyaspor'un yüzü bir türlü gülmek bilmiyor. Başka bir deyişle yeşil-beyazlı temsilcimizin makus talihi değişmek bilmiyor. Hüsnü Özkara'dan boşalan teknik direktörlük görevine getirilen Uğur Tütüneker'le ilk maçına çıkan temsilcimiz, kendi saha ve seyircisi önünde İzmir temsilcisi Karşıyaka ile 0-0 berabere kaldı.  Maçın başından sonuna kadar rakibinden üstün oynayan, geride kalan 13 maçta bulamadığı pozisyonları dünkü Karşıkaya maçında bulan Konyaspor yine gol atamadı, yine kazanamadı. İki topu direkten dönen, bir penaltısı verilmeyen temsilcimiz   net pozisyonlar bulmasına rağmen, son vuruşlardaki şanssızlık ve beceri noksanlığının faturasını ağır ödedi. Konyaspor bu beraberlikle puanını 15'e yükseltti.

İLK YARI

Karşılaşmaya Konyaspor başladı. İlk dakikalarda evsahibi takımın atakları vardı. 4. dakikada ani gelişen Konyaspor atağında Şenol'un sert şutunu Necati iki hamlede önledi. 5. dakikada Ömer Ali ceza sahası dışından sert vurdu, top kaleciden sekti, Erdal'ın önüne düşen topu Necati yatarak kontrol etti. 9. dakikada Konyaspor savunmasının arkasına atılan topla buluşan Mustafa  topa vurmakta gecikince araya giren Selim tehlikeyi önledi. 19. dakikada Karşıyaka'dan Dalma Recep'e faul yaptı. Konyaspor'un kazandığı serbest vuruşta topun arkasına Erdal geçti, bu oyuncunun sert şutu üstten auta gitti. 21. dakikada gelişen Konyaspor atağında  Ömer Ali sağdan ortaladı, Recep ve Sinan bu birlikte hamle yaptılar, ancak Recep'iin cılız vuruşunda top kaleci Necati'de kaldı ve Konyaspor mutlak bir golden oldu.25. Dakikada yine Konyaspor defansının arkasına atılan topla Emre buluştu. Kaleci Kaya kalesini zamanında terketti ve konuk takımın öne geçmesine izin vermedi.  27. dakikada Konyaspor soldan Bilal Aziz'le bir orta şansı buldu, topun gelişine Şenol sert vurdu, ancak top az farkla auta giderken, Konyaspor öne geçme şansını bir kez daha kullanamadı. 29. dakikada yine Bilal Aziz sol taraftan ortaladı, Recep iyi yükseldi, kafayı vurdu, ancak kaleci Necati direğinden dibinden topu kornere atmayı başardı. 45. dakikada ise Konyaspor'un öne geçmesine bu kez de direkler izin vermedi. Bu dakikada  Erdal soldan ortaladı, savunmadan seken top Ömer ali'nin önüne düştü. Bu oyuncunun düzgün vuruşunda top iki direğe de çarparak dışarı çıktı ve Konyaspor mutlak bir golden daha oldu. Maçın ilk yarısında iki takımın gol çabaları sonuç vermedi ve devre 0-0 sona erdi.

İKİNCİ YARI

İkinci yarıya konuk takım başladı.  Bu yarıda da Konyaspor baskılı başladı maça.  Özellikle Ömer Ali ile  sağ taraftan geliştirilen ataklarla rakip kalede gol aradı yeşil-beyazlılar, ancak son vuruşlardaki beceri noksanlığı maça damgasını vurdu. Konyaspor 54. dakikada sinan'la net bir pozisyondan yararlanamadı. 62. dakikada Sinan'ın sert şutu kaleciden döndü, dönen topu Serkan tamamladı, top bu seferde savunma oyuncularından döndü. Dönen topa Erdal vurdu, top bu kez de direkten döndü ve Konyaspor bu dakikada da şanssızlığını yenemedi.  65. dakikada konuk takım Caner'in vuruşundan yararlanamadı. 70. dakikada Atilla'nın sağdan yerden yaptığı ortaya Erdal dokunamadı ve temsilcimiz önemli bir pozisyondan yararlanamadı. 75. dakikada Bilal Aziz'in serbest vuruşunu kaleci Necati direğin dibinden uzanarak kornere attı. 79. dakikada ise bu sefer de sahneye hakem çıktı. Bu dakikada Karşıyaka cezaalanı içinde Ömer Ali düşürüldü, maçın hakemi Mustafa Aydın yüzde yüz penaltı pozisyonunu es geçti.    

Maçın kalan bölümlerinde Konyaspor baskısı gol getirmedi ve yeşil-beyazlı temsilcimiz Uğur Tütüneker ile çıktığı ilk maçta da galibiyet hasretini dindiremedi. Konyaspor 0-0'lık bu beraberlikle puanını 15'e çıkardı.
 

Stat: Atatürk

Hakemler: Mustafa Aydın, Uygar Bebek, Recep Yıldırım

Torku Konyaspor: Kaya, Selim, Bilal Aziz, Erdal (Dk. 74 Ali Dere), Tolga, Recep, Sinan (Dk. 62 Atilla), Ali Turan, Serkan, Şenol, Ömer Ali (Dk. 88 Coşkun)

Karşıyaka: Necati, Fatih, Erdi, Emre, Dalmat (Dk. 77 Taha), Onur Akbay, Mustafa (Dk. 46 Onur Türk), Orhan, Adnan (Dk. 65 Caner), Sercan, Cemil

Sarı kartlar: Dk. 57 Emre, Dk. 74 Fatih, Dk. 90 Orhan (Karşıyaka)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.