Konya'da bu nokta 60 liraya balık satılıyor! Vatandaş çok sevindi

Konya'da bu nokta 60 liraya balık satılıyor! Vatandaş çok sevindi

İstavrit balığını ucuza sattıklarını söyleyen Kadınlar Pazarı esnaflarından Osmanlı Balıkçılık görevlisi Bayram Aktaş, “120 lira olan istavrit balığını 60 liradan satışa sunuyoruz. Sürümden kâr edebiliyoruz” dedi

Balık fiyatlarında istikrarsızlık dikkat çekiyor. Son günlerde artan hayat pahalılığı her alanda etkisini sürdürürken Melike Hatun Çarşısı’nda (Kadınlar Pazarı) bulunan Osmanlı Balıkçılık, hamsiyi 80, istavriti ise 60 liraya satışa sunuyor. İstavritin bazı satış noktalarında 120 liradan satıldığını söyleyen Kadınlar Pazarı esnaflarından Osmanlı Balıkçılık görevlisi Bayram Aktaş, satışlarda sürümden kazandıklarını kaydetti.

whatsapp-image-2024-02-16-at-10-38-41-1.jpeg

HEM UCUZ HEM KALİTE SUNUYORUZ

Kadınlar Pazarı esnaflarından Aktaş, balık sezonunun yoğun bir şekilde devam ettiğini söyledi. Aktaş, “Elbette bazı zamanlar denizlerde lodos olabiliyor. Bu konuda fiyatlar artabiliyor. Büyük fiyat farkı olabiliyor. Genellikle standart müşterilerimiz geliyor. Hem ucuz hem kaliteli balıkları satışa sunuyoruz Müşterilerimiz de bundan memnun kalıyor. İstavriti 60 liraya satıyoruz. Biz sürümden kazanıyoruz. Kâr marjımız az ama talep çok fazla. İstavrit balığı Konyalılar tarafından seviliyor. Bazı marketlerde ve balıkçılarda istavrit fiyatı 120 liraya kadar çıkıyor. Bu yıl Konya’da en çok satılan balık hamsi oldu. İkinci sırada ise istavrit balığı geliyor. Bunun en büyük nedeni fiyatlarını biz de ucuz olması. Balık sezonu açıldığından itibaren 20 ton sattığımızı söyleyebilirim. İstavrit ve hamsiden sonra en çok somon alabalık gibi çeşitler Konya’da tüketiliyor” diye konuştu.

whatsapp-image-2024-02-16-at-10-38-41.jpeg

80 LİRAYA BULMAK ÇOK ZOR

Şehir dışından Konya’ya balık almak için gelenlerin olduğunu belirten Bayram Aktaş, şunları söyledi: “Bizim sabit müşterilerimiz var. Konya’nın ilçelerinden balık almaya gelenler var. En güzel tarafı müşteri memnuniyeti. Memnun olduklarını görüyoruz ve bu konu bizi mutlu ediyor. Bu sebep ile kazanmaya devam ediyoruz. Konya’nın güvencesi bizim burada sağlanıyor. Balık sektörü Konya’da buradan dönüyor. Bunun için Kadınlar Pazarı’nın önemi çok büyük. Bazı balık fiyatları pahalı olabiliyor. Zor geçimini sağlayan bir insan balık alamaz. Ama bunlardan sadece hamsi balığı hariç. Hamsi hem ucuz hem lezzetli. 80 liraya hamsi bulmak çok zor. Diğer esnaflarda. Bu sebep ile her zaman kaliteli ürün satmaya özen gösteriyoruz. İnsanlar farklı balık çeşidi tüketmek istiyor. Ama bu durum zor hâle geldi. İnşallah durumlar düzelir ve herkes rahatça balık tüketebilir.”

ALİ GÖZEN

Kaynak:ALİ GÖZEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum