Konya'da bu mahallede çocuklar gönüllü davulculuk yapıyor

Konya'da bu mahallede çocuklar gönüllü davulculuk yapıyor

Bir Ramazan geleneği olan Ramazan davulculuğu Konya’nın Ilgın İlçesi’ne bağlı Aşağıçiğil Mahallesi’nde ortaokul öğrencileri tarafından yaşatılıyor.

Bir Ramazan geleneği olan Ramazan davulculuğu Konya’nın Ilgın İlçesi’ne bağlı Aşağıçiğil Mahallesi’nde ortaokul öğrencileri tarafından yaşatılıyor. Gönüllü gençler, her gece kalkıp sahur vaktinde ellerindeki davulla mahalleliyi uyandırıyor.

ÇOCUKLAR GELENEKLERİ YAŞATIYORLAR

Konya’nın Ilgın İlçesi Aşağıçiğil Mahallesi’nde bir grup ortaokul öğrencisi başlarındaki büyükleri ile gönüllü olarak sahur vakti mahalle sakinlerini davul çalarak uyandırıyor. Ramazan davulcusunun olmadığı mahallede, çocukların ikişer kişilik gruplar halinde gezdiğini dile getiren mahalle sakinlerinden Ali Kaptanoğlu, “Mahallede davulcumuz yoktu. Şehit Hacı Mehmet Yavuz Ortaokulu öğrencileri kendi istekleriyle mahalle imamından yardım alıp bu etkinliği gerçekleştiriyor. Bunu yaparken mahalle sakinlerinin yüzünde tebessüm oluşturuluyorlar. Bu işi yaparken hiçbir ücret almıyorlar. Dört öğrenci iki davul ile gece sahur vaktinde mahalleliyi ikişer kişi olarak paylaşıp geziyorlar. Ellerindeki davullarla sokak sokak gezen çocuklar, sahur vaktinin geldiğini haber ediyor. Birçok mahalle sakinimiz çocuklarımızın çaldığı davulun sesini duyduktan sonra sahur vaktinin geldiğini anlayıp uyanıyoruz. Güzel bir Ramazan geleneğini yaşatıyorlar” ifadelerini kullandı.

HAMDİ BUĞUR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.