Konya'da bağımlılıktan kurtulanlar belediyede istihdam edilecek! İşte seçim vaadinin detayı

Konya'da bağımlılıktan kurtulanlar belediyede istihdam edilecek! İşte seçim vaadinin detayı

Konya'da belediye başkanı adaylarından birisi dikkat çeken vaatte bulundu. Bağımlılıktan kurtulanların belediyede istihdam edileceğini söyleyen isim dikkatleri üzerine çekti.

Uyuşturucu ile mücadelede kolluk kuvvetlerinin son merhalede yer aldığını dile getiren İYİ Parti Karatay Belediye Başkan Adayı Süleyman Özdemir, önleyici ve tedavi edici tedbirler alınmadığı sürece bu hususta başarı elde edilemeyeceğinin altını çizdi. Bağımlılığın insanı ve insanlığı yok ettiğini vurgulayan Özdemir, “Bağımlılık, bütün suçların ana kaynağıdır. Bağımlı olanların sayısı gün geçtikçe artıyor. Bu mevzuyu görevi olarak görmeyen bir belediyenin çürümüş, umutsuz ve yok olmaya mahkum bir topluma, belediye hizmeti verebileceğini düşünmesi ne kadar gerçekçidir” şeklinde konuştu.

adsz.jpg

KARATAY'A REHABİLİTASYON MERKEZLERİ KURACAĞIZ

“Öncelikle biz, Karatay ilçemizde belli bazı bölgelerin tespitini yaparak, bilimsel verilerin ortaya koyduğu ve örnek emsallere göre rehabilitasyon merkezleri oluşturacağız” diyen İYİ Parti Karatay Belediye Başkan Adayı Süleyman Özdemir, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Şehrimizde bu yönde yeterli sayıda ve etkin olan, gençlerimizi, insanımızı bağımlılıktan kurtarmaya yönelik faaliyet gösteren yeterli rehabilitasyon merkezi bulunmuyor. Biz, öncelikle bu açığı gidereceğiz. Bu merkezler, yeşil doğa içinde güvenlikli olacak. Yine bu merkezlerde yeterli uzman ekip istihdam edeceğiz. Tıbbi tedavi ve normal sosyal hayata dönüşü sağlayacak projeleri uygulayarak, bağımlı kardeşimizi tekrar kazanacağız. Bağımlılığın tedavi edilmesi sonucunda bu kardeşlerimize yeni sosyal bir çevreye kazandırmak ve onların kendi ayakları üzerinde durabilmesini sağlamak adına mesleki kurslar vereceğiz. Belediye bünyesindeki hizmet kadrolarına belli oranda bu kardeşlerimizi istihdam edeceğiz. Ayrıca çocuk ve gençlerimizi bağımlılığa iten faktörler hususunda araştırma yaparak, bu faktörleri ortadan kaldırmaya yönelik olarak belediyemize düşen tüm görevleri eksiksiz yapacağız. Daha çok spor kompleksi, gençlik parkı, oyun parkurları ve benzeri sosyal alanlar inşaa edeceğiz Buna şahsım adına söz veriyorum.”

MESUT TURAN

Kaynak:Mesut Turan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum