Konya'da 6 ay önce yıkılan gazinoların yerine ne yapılacağı belli oldu!

Konya'da 6 ay önce yıkılan gazinoların yerine ne yapılacağı belli oldu!

Konya'nın maneviyatına ters olduğu söylenen Otogar çevresindeki gazinoların yıkımı 2023 yılının Ağustos ayında gerçekleştirildi. Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, yıkılan gazinoların yerine ne yapılacağını açıkladı

Yıllardır kaldırılması şehrin gündeminde olan Konya Otogarı girişindeki gazinolar, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı öncülüğünde kaldırıldı. 2023 yılının Ağustos ayında kepçeler bölgeye geldi ve işletmelerin hepsi yıkıldı. Gazinoların o bölgeden kaldırılması konusu ise uzun yıllardır şehrin gündemini meşgul etti.

thumbnail-photo-2023-10-31-09-23-51.jpg

Birçok vatandaş, yıkım anlarını görüntüledi. Vatandaşlar, “Konya'da bir devrin sonu” yorumlarında bulundu. Eğlence merkezlerinin özellikle şehirlerarası terminal girişinde yer alması, gazinoların yakınında cami ve öğrenci yurdunun olması, yıkımı yasal hale getirmişti. Yıkılan eğlence merkezlerinin yerine ne yapılacağı ise merak konusu oldu.

thumbnail-photo-2023-10-31-09-23-50.jpg

PEKYATIRMACI: PLANDA BELEDİYE HİZMET ALANI VAR

Merhaba Gazetesi'ni ziyaret eden ve ziyarette konu ile ilgili sorulan soruyu yanıtlayan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, şunları kaydetti: “Eski ve Karatay Sanayi'nin motorlu kısmı ile ilgili Büyükşehir Belediyemizin çalışması devam ediyor. Aslım bölgesinde yeni yerler tamamlandığı zaman buradaki esnafın taşınması başlayacak. Ankara Yolu'nun sol tarafı yani Selçuklu bölgesi, konut gelişme bölgesi. Zaman içerisinde peyderpey buradaki bütün sanayilerin diğer Aslım bölgesine taşınması durumu var. Bu, biraz süreç gerektiriyor. İlk etapta belki bizim yakın zamanda yıktığımız Otogar civarındaki gazinoların bulunduğu alanda bir dönüşüm faaliyeti başlatabiliriz. Bir çalışma yapıyoruz. Neticelendirdiğimizde paylaşacağız. Şu an istişare yapıyoruz. Belediye hizmet alanı var planda. Bu alanı en faydalı nasıl değerlendirebiliriz diye çalışma yapıyoruz.”

img-6169.jpg

NE OLMUŞTU?

Eğlence merkezleri yıkılırken, geniş çaplı güvenlik önlemi alınmıştı. Yıkımın yapıldığı esnada zaman zaman tansiyon yükselmişti. Bazı işyeri sahipleri, yıkıma karşı direnmek istemişti. Yine birçok işletmeden 'Yıkım olmaz' düşüncesiyle eşyalar çıkarılmamıştı. Bazı işyeri sahipleri, mallarını kurtarmak için eşyalarını kamyonlarına yüklemişti. Bazı işletmeler de eşyalarını yıkım yapılacak alanın yanında toplamıştı. Bölgeye güvenlik amacıyla da Toplumsal Müdahale Araçları (TOMA) getirilmişti.

EMRE ÖZGÜL

Kaynak:Emre Özgül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
36 Yorum