Konya'da 100 bin misafir var

Konya'da 100 bin misafir var

Ribat Eğitim Vakfı, Vakıflar Haftası dolayısıyla ‘Muhacir- Ensar Kardeşliği’ kaynaşma programı düzenledi. Konya Göç İdaresi Müdürü Ahmet Babaoğlu da, Konya’da 75 bini Suriyeli olmak üzere 100 bin misafirin yaşadığını belirtti

Muhacir Pazarı’nda gerçekleşen programa Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, Ribat Eğitim Vakfı Başkanı Muzaffer Büyük, Konya Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Platformu İcra Heyeti Başkanı Muhsin Görgülügil, Konya İl Göç İdaresi Müdürü Ahmet Babaoğlu, Vakıflar Konya Bölge Müdürü İbrahim Genç, Necmeddin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Semir Halebi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ZULME UĞRAYANIN YANINDAYIZ

Müslümanlar arasında gerçekleştirilen kardeşliğin, kıyamete kadar gelecek olan insanlara en güzel örneğinin Muhacir-Ensar kardeşliği olduğunu ifade eden Ribat Eğitim Vakfı Başkanı Muzaffer Büyük, “Allah inananlara kardeşsiniz demiş, öyleyse kardeşiz. Kardeş olmak, sevinçte ve kederde birlikte olmak demektir. Bütün insanlığın Peygamberimizin ortaya koyduğu Muhacir-Ensar kardeşliğini örnek alması gerekir. Dünyadaki Müslümanlar bu kardeşliği yakaladığı zaman birlik ve kardeşlik hakim olur. Millet olarak zulme uğrayan Müslümanların yanında yer almalıyız. Zaman Ensar-Muhacir kardeşliği zamanıdır. Bu kardeşliği günümüzde de gerçekleşmesini Ensar gibi iyiliksever, muhacir gibi ahde vefalı olmayı Allah’tan niyaz ediyorum” diye konuştu.

KARDEŞLERE KAPIMIZI AÇTIK

“Biz şu anda bir Ensar olarak sınava tabi tutuluyoruz” diyen Milletvekili Leyla Şahin Usta ise “Bu sınavı bizlere sunma imkanı verdikleri için muhacir kardeşlerimize bizler teşekkür etmeliyiz. Onlar bize sığındılar. Bizden yardımdan daha çok destek istediler. Bizlerin nerede eksik kaldığımızı nerede hata yaptığımızı bize gösterdikleri için ben teşekkür ediyorum.  Bize sığınan 3 milyonu geçkin muhacir kardeşlerimize kapılarımızı açacağımızı gösterdik” şeklinde konuştu. 

ŞEHİRDE 75 BİN SURİYELİ VAR

Konya İl Göç İdaresi Müdürü Ahmet Babaoğlu da, Konya’da 75 bin Suriyeli muhacir ve öğrencilerle birlikte 100 bin misafirin yaşadığını söyledi.  Vakıflar Konya Bölge Müdürü İbrahim Genç ise Vakıf haftası münasebetiyle yapılan bu programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.  Muhacirler adına konuşan Semir Halebi de, “Yeryüzündeki bizler birbirimizle imtihan olmaktayız. Halep’in düşmesine tepki olarak biz sizin yanınızdayız mesajı veren, Muhacir kardeşlerine kucak açan Konyalı insanlara teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.