Konya umut oldu

Konya umut oldu

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Hilmi Kağnıcı, “Hatay'ın neresine gidersek gidelim Konyalılar vardı. Konya oradaydı. Çok hatıralarımız oldu. Orada çok dualar aldık” dedi

Hem Konya'da hem de Hatay'da yardım çalışmalarına destek veren gönüllüler  'Deprem Bölgesi Yardım ve Koordinasyon Çalışmaları' programında bir araya geldi. MÜSİAD Konya Şubesi'nde gerçekleştirilen programa; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay,  Konya Milletvekilleri; Ziya Altunyaldız, Tahir Akyürek, Ahmet Sorgun, Selman Özboyacı, Gülay Samancı, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı , MÜSİAD Konya Şubesi üyeleri ve deprem koordinasyon gönüllüleri katıldı.
ŞEHİR OLARAK GEREĞİNİ YAPTIK
Konya'nın deprem bölgelerinde gereken ne varsa yaptığını söyleyen MÜSİAD Konya Şube Başkanı Hilmi Kağnıcı, "Yardımlaşmalarımızda, arama kurtarma faaliyetlerinde bir arada olduğumuz dostlarımızla bir araya gelmeyi arzu ettik. Onun için bir araya geldik. Protokolümüz orada yanımızdaydı. Bugün de yanımızdalar. Deprem bölgesinde büyük bir kriz vardı ama kimileri bu krizden büyük fırsatlar elde ettiler diye düşünüyorum. Bu kriz ortamında; bir kardeşine faydalı olmaya çalışan, madden, fiziken, manen, duasıyla gücünün yettiği kadar faydalı olmaya çalışanlar bu krizden faydalandılar diye düşünüyorum. Hoşumuza gitmeyen bazı olaylar da duyduk, yaşadık. Onları da bu krizde batanlar olarak görüyorum. Rabbime şükürler olsun ki, bu camia bu krizden fırsatlardan yararlanarak çıktı diye düşünüyorum. Hep beraber Konya olarak gereğini yaptık" dedi.
GURUR DUYUYORUM
Başkan Kağnıcı, "Bu camianın bir hizmetkarı olmaktan, bu camianın bir ferdi olmaktan gurur duyduğum gibi Rabbime de hamd ediyorum. Konyalı olmaktan dolayı da şükrediyorum. Hatay'ın neresine gidersek gidelim Konyalılar vardı. Konya oradaydı. Çok hatıralarımız oldu. Orada çok dualar aldık. Orada öyle güzel yardımlaşma, öyle güzel destek hissettik ki çok memnun olduk. Tabi Rabbim daha güzel günlerde bu desteği, bu birlikteliği getirsin diye dua ediyorum. Tekrar yaşatmasın ama Konyalı olmaktan gurur duyuyorum. Oraya gelen kardeşlerime, ağabeylerime teşekkür ediyorum. Rabbim karşılığını verecektir. Allah hepinizden razı olsun" ifadelerini kullandı.
HERKES KONYA'YA DUA ETTİ
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, ise, "İlk gittiğimiz gece her şey karışıktı. Konya belediyelerimizin araçlarını gördükçe orada Konya'yı yaşadık. Lojistik bir üs kurduk. Konya'nın çalışanları vardı, herkes çalışma içindeydi. Bu insana büyük bir huzur ve güven veriyordu. Ayrıca MÜSİAD'ın Serinyol'da kurduğu lojistik üssüne de gittik. Allah sizlerden razı olsun. Size eksik ne söylendiyse organize edip gönderdiniz. Bunlar çok kıymetli şeyler. Bu sebeple sivil toplum kuruluşlarıyla devletin ortak hareket etmesi önemli. Benim için başarı, oradaki herkesin Konya'ya dua ediyor olmasıydı. Daha yapılacak çok iş var. Bizim Konya olarak elimizi Hatay'ın üstünden çekmememiz gerekiyor. Bu bir gerçek" dedi.
MUSTAFA ÜNÜVAR
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.