Konya, tarım makinelerinde söz sahibi

Konya, tarım makinelerinde söz sahibi

Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şubesi, Başkan Özkan Taşpınar öncülüğünde, Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğrencilerine yönelik düzenlediği seminerlere devam ediyor.

ZMO Konya Şube Başkanı Özkan Taşpınar, ZMO Eski Yönetim Kurulu Üyesi Anız Tarım sahibi Ziraat Mühendisi Hakan Çalışkan ve Önallar Tarım Aletleri Ltd. Şirketi ortağı Ziraat Mühendisi Şenol Önal, Ziraat Fakültesi Tarım Makineleri Bölümü 3. ve 4. sınıf öğrencilerine okulu bitirdikten sonra iş hayatında karşılaşacakları problemler ve bu konuda şimdiden ne tür hazırlıkları yapmaları konusunda seminer verdi.

Seminerde Özkan Taşpınar, Ziraat Mühendislerinin Görev ve Yetkilerine İlişkin Tüzük hakkında öğrencilere bilgi vererek, öğrencilere çalışmak istedikleri sektöre yönelik kendilerini geliştirmelerini ve kısa süreli de olsa bu doğrultuda özel sektörde çalışmaları gerektiğini vurguladı. Başkan Özkan Taşpınar şunları söyledi: “Konya, tarım makineleri üretiminde Türkiye de söz sahibi bir ildir.  Daha şimdiden öğrencilik yıllarınızda ve mezuniyetten hemen sonrasında bulunduğunuz illerde Tarım Makineleri üretimi yapan firmalarda çalışarak tecrübe sahibi olmalısınız.”
Hakan Çalışkan ve Şenol Önal, Tarım Makinaları öğrencilerine şu andan itibaren ilerde sektöre ait sorun yaşamamak için Otoket, Solid gibi çizim programlarını öğrenerek bu konuda kendilerini geliştirmelerini, yabancı dil sorunlarını çözmelerini ve stajlarını en iyi şekilde değerlendirmelerini tavsiye etti. Toplantı her bir öğrenciye söz hakkı verilerek karşılıklı soru cevap şeklinde devam etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.