Konya sütte dev markalarıyla dikkat çekiyor

Konya sütte dev markalarıyla dikkat çekiyor

Konya, süt ve süt ürünleri üretiminde liderliğe oynuyor. Torku, Enka, Ova, Cebel ve Ayca gibi birçok büyük firmaya da ev sahipliği yapan Konya, üretim iştahıyla dikkatleri üzerine çekiyor.

Konya, tarım ve hayvancılığın başkenti olarak biliniyor. Süt üretiminde lider olan Konya, aynı zamanda süt ürünleri üretiminde de ilk sıralarda yer alıyor. Konya, aynı zamanda şehirde doğmuş ve büyümüş, zamanla ülke ve dünya geneline yayılmış birçok ulusal firmaya da ev sahipliği yapıyor. 

Torku, Enka, Ova, Cebel ve Ayca gibi birçok marka, Konya'nın üretimine, şehrin ve ülkenin ekonomisine ciddi katkı sağlıyor. Ayrıca Konya’da gıda sektöründe 650 firma üretim yapıyor, bu firmalarda yaklaşık 15 bin çalışan istihdam ediliyor.  Gıda sektörü ihracatı, Konya’nın toplam ihracatının yüzde 15’ini oluşturuyor.

KONYA HAYVANCILIĞIN DA BAŞŞEHRİ

Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, Konya'nın sadece sanayi ve tarım şehri değil, aynı zamanda bir hayvancılık şehri olduğuna da vurgu yaptı. Konya'nın son yıllardaki yatırımlarla et, süt ve yumurta üretimiyle ülkede birinci veya ikinci sırada yer aldığını belirten Öztürk, “Bununla birlikte süt işlemede de en önemli şehirlerden birisiyiz. Çok büyük firmalarımız var. Konya ekonomisine ciddi katkı sağlıyorlar. Şehrimizin ihracatına da ciddi katkıları var. Aynı zamanda firmalarımız, şehrimizi de en iyi şekilde temsil ediyor. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu. 

KONYA'DA KÜÇÜK ÜRETİCİNİN DAHA ÇOK DESTEKLENMESİ GEREKİR

“Konya'da bu denli süt üretimi olmasaydı, 6-7 ulusal firmamız olmazdı” diyen Çumra Süt Üreticileri Birliği Başkanı Şahin Çelikçi ise, şunları kaydetti: “Üretim var ki, bu firmalar doğdu. Üretici güçlü oldukça, firmalar güçlenir. Bu sebeple üretimi ve üreticiyi desteklememiz gerekir. En çok da küçük üreticiyi desteklememiz gerekir. Gerçek üretici, 3-5-10 hayvanı olan üreticidir. Bu insanlara gerçekten sahip çıkılmalı. Önümüzdeki günlerde et ve süt altın olacak. Hayvan ithalatına izin verildi. 150 bin baş hayvan gelecek. Yerli üreticinin desteklenmesi şart. Konya, üretimde gerçekten çok kritik bir konuma sahip. Bu konumun devamlılığını sağlamak adına çok daha fazlası yapılmalı. Desteklerin 2 ayda bir yetiştiriciye ulaştırılması gerekir. Konya üretmezse, ülke genelinde yeterince et ve süt bulunmaz.” 

EMRE ÖZGÜL

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum