Konya Ovası’nda   kenevir ekin çağrısı

Konya Ovası’nda kenevir ekin çağrısı

Gazeteci Abdurrahman Dilipak, Konya gezisinde Ova’da kenevir ekimi yapılması çağrısında bulundu. Dilipak, “Kenevir ekelim, deprem sonrası İstanbul için ve Gazze’nin yeniden imar edeceğimiz gün geldiğinde o gün içinde buna ihtiyacımız olacak” dedi

Usta Gazeteci Abdurrahman Dilipak, sosyal medya hesabında Konya ziyaretini ve Konya Ovası’nda kenevir ekimini gündeme aldı. Konya Ovası’nın kenevir ekimi için çok uygun bir yapıya sahip olduğuna dikkat çeken Dilipak, Kenevir ekelim, deprem sonrası İstanbul için ve Gazze’nin inşallah yeniden imar edeceğimiz gün geldiğinde o gün içinde buna ihtiyacımız olacak” dedi.

dilipak.webp

HAVA, SU VE TOPRAK KENEVİRE MUHTAÇ

Ziyaretinde ilk olarak Gıda ve Tarım Üniversitesi’nde yetkililerle bir araya gelen ve onlarla birlikte kahvaltı yapan Dilipak, “Üniversitelerden gelen profesyonellerle ve akademisyenlerle konuştuk. Bir gün önce konunun endüstriyel boyutu ile ilgilenen arkadaşlarla da konuştuk, mevzuatı ya da uluslararası piyasası ile ilgili de. Bakın, toprağı kaybederseniz, anasını kaybetmiş çocuğa dönersiniz. Su toprağın kanıdır. Bitki canı, can ise ancak hava ile hayatiyetini sürdürebilir. Ne yazık ki, havayı da, suyu da, toprağı da kirlettik. Bitkilerin fıtratı bozuldu. Hayvanların geni ile oynandı, oynanmaya devam ediyor. Şeytani bir tuzakla karşı karşıyayız. Tarımdaki bozulmanın sonucu hastanelerde görebilirsiniz. İlaç faturalarında görebilirsiniz. Türkiye’nin çok acil olarak kenevire ihtiyacı var. Toprak ıslahı için ona muhtaçsınız. Topraktaki zehirli maddeleri dönüştürmek için kenevir ekimine izin vermelisiniz. Havadaki azot ya da karbon emisyonunu toprağa bir zenginlik kazandırması için ona muhtaçsınız. Havaya daha fazla oksijen salmak için kenevire muhtaçsınız. Hava, su, toprak kenevire muhtaç” dedi.

hint-keneviri.gif

KENEVİR TOPRAĞI ISLAH EDER, EKONOMİYE KATKI SAĞLAR

“Kenevirin kötü kullanımının sebep olduğu riskten daha büyük bir risk olarak, tiner, aseton, solvent bazlı kimyasalları eczaneden, hırdavatçıdan istediğiniz kadar alabilirsiniz” diyen Dilipak, şunlar söyledi: “İsterseniz kırtasiyeciden bali türü yapıştırıcı da alabilirsiniz. Onlar serbest ama kenevir yasak. Bakın keneviri, taş, tahta, demir, plastik, cam, petrol yerine kullanabilirsiniz. Selülöz ithal ediyorsunuz, bundan sunta da yapabilirsiniz, onun hammaddesini de ithal ediyorsunuz. Lifini tekstilde kullanabilirsiniz. Bakın bunun tarımını bütün Türkiye’de yapabilirsiniz. Yılda 1-2 ürün alanlar, hatta 3 ürün alanlar 4. Ürün olarak kenevir ekebilir. Hem toprağınızı ıslah eder, hem ekonominize katkı sağlar. Ne zirai ilaç ister ve ne de gübre, çapa da istemez. Bakın bunu her yere yayalım. Kovanların arasına ekin, arı biti olmasın, kaliteli ve daha fazla bal üretin, balınızın aroması zenginleşsin, şifası artsın. Zeytinlerin arasına ekin, hem kalite, hem rekolte artsın, zirai ilaç kullanmadan zeytin kurdundan kurtulun. Domates, patates, mısır, neyin arasına ekerseniz ekin rekolte ve kalite artacak. Hep aynı ürünleri ekmek yerine dört mevsim kenevir ekin, zirai ilaç da yok, gübre de. Esnafınız da kazansın, devlet de tasarruf etsin. İlaç üretin, gıda üretin, kozmetik üretin.”

abdurrahman-dilipak-kenevir.jpeg

KENEVİRİN ÇOK YAYGIN BİR KULLANIM ALANI VAR

Kenevirin birçok alanda kullanıldığını dile getiren Dilipak, “Dünyada içine kenevir katamayacağınız hiçbir şey yok. Evde balkona eksinler, daha fazla oksijen kanser, astım, Alzheimer hastaları için şifa olsun. Çiçekleriniz coşsun, kuş ve kediniz de mutlu olsun. Bunun dişisinin tepesindeki sömekteki yapraktaki uçucu yağı sigara, alkol kullanmayan biri yine kullanmaz. Kaldı ki, onun yağı CBD’si birçok hastalığın şifası olacak. Hem hastane masrafı hem ilaç gideri azalacak. Hatta teröre bile iyi gelir, çünkü mutluluk hormonu salgılattığı için öfke dozu düşer. Hatta Meclis koridorlarına da ekelim bu keneviri. Bu an, Türkiye’nin ekonomik anlamda sıkıntısının en kolay ve en kısa sürede çözümü kenevirle mümkün. Keneviri serbest bırakın, dağa taşa kenevir ekin ve 4 ay sonra hasat edin ve bunu ekonomiye dönüştürelim. Evde balkona eksinler, daha fazla oksijen kanser, astım, Alzheimer hastaları için şifa olsun. Çiçekleriniz coşsun, kuş ve kediniz de mutlu olsun. Bu an Türkiye’nin ekonomik anlamda sıkıntısının en kolay ve en kısa sürede çözümü kenevirle mümkün. Keneviri serbest bırakın, dağa taşa kenevir ekin ve 4 ay sonra hasat edin ve bunu ekonomiye dönüştürelim. Bu konularda araştırmalar yapan Ali Yer ile de birlikte olduk. PankoBirlik Genel Başkanı Ramazan Erkoyuncu, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Mütevelli Heyet Bşk. Prof. Dr. Mehmet Kılıç ile de bir araya geldik. Cihanbeyli’den Üretici Serdar Erdoğan ve bu konuda yatırım yapmak isteyen çiftlik sahipleri ile görüştük. İsmini not almadığım başkaları da vardı. Hepsine gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ederim.”

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

Kaynak:İbrahim Büyükeken

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum