Konya firması güneş enerji sistemlerine öncü oldu

Konya firması güneş enerji sistemlerine öncü oldu

Firma hakkında bilgi veren Haznedar Enerji Genel Müdürü Ferkan Mendi,  “Firmamız bundan 9 yıl önce faaliyetlerine isi enerjisi üzerine başlamış olup kendi sektöründe Konya'mızın en önemli firmalarından biri haline gelmiştir" dedi.

Haznedar enerji firması ve yenilenebilir enerji hakkında bilgi veren Haznedar Enerji Genel Müdürü Ferkan Mendi, “Güvenilir kurum olma ilkesiyle hareket eden firmamız, bu ilkeyi kurum kültürü haline getirme amacıyla her gün yatırımcılarına yeni ürün ve hizmetlerini aynı kalite ve en üst seviyede tutmaktır. Haznedar Yenilebilir Enerji; kısa vadede Güneş Enerjisi Santrali Tarlaları, Çatı Üstü Güneş Enerjisi Santralleri ve Tarımsal Amaçlı Güneş Enerjisi Santralleri, orta ve uzun vadede Rüzgar Enerjisi Santralleri, Biyogaz ve Hibrit Enerji Santralleri kurulum hizmetleri vermektedir” dedi

KALİTEDEN ÖDÜN VERMİYORLAR

Firma hakkında bilgi veren Haznedar Enerji Genel Müdürü Ferkan Mendi,  “Firmamız bundan 9 yıl önce faaliyetlerine isi enerjisi üzerine başlamış olup kendi sektöründe Konya'mızın en önemli firmalarından biri haline gelmiştir. Gelişmiş pazarlama ve hizmet alt yapısı ile özellikle kırsal alanda ciddi bir müşteri portföyüne ulaşmıştır. Daha sonra bu alandaki yatırımcılarından gelen yoğun talepler üzerine bundan 3 yıl önce Yenilebilir enerji sektörüne girmiş ve artan müşteri memnuniyeti sonucunda Haznedar Yenilebilir Enerji Ltd. Şti. Haznedar Grup bünyesinde hizmetlerine bir EPC firması olarak devam etmeye başlamıştır” diye konuştu.

adsiz-003.jpg

YATIRIMLAR ARTTI

Yenilebilir enerjiye ilginin arttığını belerten Mendi, daha sonra şöyle konuştu “Güneş enerjisinden elektrik üretimi Dünya’da ve ülkemizde son zamanlarda enerji ihtiyacının en kısa sürede uygulanabilir en ekonomik çözümü olarak karşımıza çıkmaktadır. Lisansız ges yatırımları günümüzde o kadar artmıştır ki hemen hemen her fabrika ya da bulabildiğiniz alanlara insanlar kendi ekonomilerine katkı yapabilmek adına bu yatırımları yapma gayreti içine girmişlerdir. Bu şekilde elektrik girdilerinin en büyük giderleri olan pek çok sektör mikro yada makro ölçekte olmasına bakmaksızın bu yatırımları yapmak için ciddi gayret içindedirler. Son zamanlarda ülkemizde haksız olarak sanal güç oluşturup lisansız GES üretimi yapan firmalara bağlı olarak gerçekten bu yatırıma ihtiyacı olan firmalar maalesef kapasite problemi yaşamaya başlamıştır ve çoğu zaman lisansız GES üretim başvuruları ret edilmektedir. Son yapılan mevzuat değişikliği ile aslında 2019 yılında orijinalmevzuatta yer alan tükettiğin kadarını üret artanını satarak kendi gelişimine katkı yap modeli ülkemizde uygulama anlamında da ciddi anlamda karşılık bulmuştur. EPDK'nin bu kararıyla satış yapma yetkisi kaldırılmamış tam tersine elektrik üretimine ihtiyaç duyan her firmanın kendi ihtiyaçlarını karşılaması için yatırım yapma hakkı korumaya alınmış. Ayrıca tükettiğin kadar sat mantığıyla bu işletmelere belirli bir kaynak yaratılmaya çalışılmıştır. Hatta bununlada yetinilmeyip KDV istisnası ile beraber bu yatırımı yapanlara ek olanaklar sağlanmış, KKYDP ve TKDK gibi hibe programları ile ilçe OSB'lerde yatırımların hibeler ile finanse edilmesine olanak sağlanmıştır.

adsiz-004.jpg

YENİ GES YÖNETMELİĞİ YATIRMICIMLARA KOLAYLIK SAĞLAYACAK

EPDK'nin yeni yayınladığı yönetmelik ile artık Güneş Enerjisi sistemlerinin herkes için daha kolay ulaşılabilir olacağına inandıklarını belirten Mendi, şöyle konuştu “Bu şekilde gerçekten ihtiyacı olan firmalar dolu trafo merkezleri ile karşılaşmayacaklar ve yatırımlarını rahatça yapabilecek, hem elektrik enerjilerini bedava güneşten üretecek hem elektrik parası ödemeyecek hem ülke ekonomisine katkıda bulunacaktır. Daha geniş kitleye ulaşma şansı yakalayan bu projelerden çok uzak olmayan zamanlarda yaygın olarak evlerin çatılarına kadar yayılacağına inanmaktayız. Bizde kendimizi bu konuda değişiyor ve yatırımcılarımızın bu haklı kararla beraber yapılandan daha fazla insanın hakkının korunduğunu bilmesinde fayda var. Yani bu yönetmelik aslında satış yapmayı engelleyen bir yönetmelik değil. Tam tersine gerçekten ihtiyacı olan yatırımcılar bu projeyi gerçekleştirsin hem kendi elektriğini üretsin hemde fazlasını satsın kazansın mantığıyla hareket eden bir yönetmelik olduğunu söylemek isteriz.Yeni GES Yönetmeliği aslında yatırımcılara bir sürü kolaylık getiriliyor. Mesela tüketim birleştirme. Örneğin Türkiye'nin herhangi bir yerinde birden fazla işletmesi olan yada sadece Türkiye'nin bütün Organize Sanayi bölgesinde olan yatırımcılar için; yalnız burada bir şart var ya hepsi ya organize sanayi bölgesinde olmalı yada hepsi bölge dağıtım şirketinde olmalı. Bölge ayırt etmeksizin Sanayi şirketleri toplam güçlerinin iki katı kadar Türkiye'nin herhangibir bölgesine araziye bile kurulum yapma hakkı tanındı. Bu bile gerçekten elektrik tüketiminin hat safhada olduğu pek çok yatırımcı için oldukça sevindirici bir haber. Bu şekilde yatırımların artık bölge dağıtım şirketlerinde bölge problemi yaşayan pek çok firmayı bölge dağıtım şirketinden bağımsız hale getirmiş oldu. Ayrıca trafo kapasiteleri dolu olan yerler yerine daha boş olan yerlere kurulum yapılarak bu yatırımcıların gereksiz yere zaman ve para kaybetmelerini önüne geçilmiş oldu.

GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİ DÜNYANIN YENİ YATARIM TRENDİ

Yenilebilir enerjinin öneminin çok arttığını belirten Haznedar Enerji Genel Müdürü Ferkan Mendi,  Yenilenebilir enerji sektörü içinde ayrı bir yeri olan Güneş Enerjisi Sistemleri hem Türkiye'de hemde Dünya'da hala ekonomik olarak en önde gelen enerji yatırımı olarak ortaya çıkıyor. Yatırımcılarımız gönül rahatlığı ile gelip yatırımlarını planlayabilir hem kendi üretimlerini karşılarlar hemde tükettikleri kadarını satarak bir ek gelir elde ederler. Hiç bir şey üretmeden sadece GES'ten gelire dayalı gelir şablonu Türkiye ekonomisi içinde büyük zarar teşkil etmektedirler. Bu tip yatırımcılar büyük yatırım yapmak istiyorlarsa lisansız GES yerine lisanslı üretici olarak başvuru yapabilir ve buradan satış amaçlı kurulumlar ile para kazanma yöntemini seçebilirler. Unutulmamalıdır ki lisanslı satış yapmak için kurulan güneş tarlaları daha yüksek verimlidir. Ayrıca daha yüksek kazançlar elde edilmesini sağlar. Bunun sebebi panellerin güneşi en iyi alacak açıyla araziye konumlanmasından kaynaklanır. Biz Haznedar Enerji olarak her iki yatırımcımız içinde gerekli teknik destek ve projelendirme hususlarında profesyonel destek vermek için değişiyor ve gelişiyoruz.Biz ülkemize, değerlerimize ve insanımıza inanıyoruz. Alınan her karar bizi bir adım öteye taşıyacak ve enerjide bağımsız bir ülke olmak adına biz üzerimize düşenin olduğunu bilerek hareket ediyoruz.

HAMDİ BUĞUR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum