Konya, Cindoruk’u destekledi

Konya, Cindoruk’u destekledi

Kongrede Hüsamettin Cindoruku desteklediklerini aktaran DP İl Başkanı Rasık Özdemir, partide yeni yapılanmaya gidileceğini, merkez sağda kapıların herkese açılacağını ve ardından partinin tekrar kongreye götürülüp Cindorukun görevi gençlere bırakacağını s

Demokrat Parti (DP) 5. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde Hüsamettin Cindoruk Genel Başkan seçildi. İlk turda genel başkan adaylarından Süleyman Soylu 448, Hüsamettin Cindoruk 480, Mehmet Ali Bayar 16 oy aldı.

Seçiminin ikinci turunda 927 geçerli oydan Hüsamettin Cindoruk 535, Süleyman Soylu 389, Mehmet Ali Bayar 3 oy aldı. 
Birinci oylamanın ardından Süleyman Soylu ve Mehmet Ali Bayar adaylıktan çekildi. Ancak ikinci tur için oy kullanımına geçildiği için Soylu ve Bayar’ın adaylıktan çekilmeleri bu oylamanın sonuna kaldı. Soylu ve Bayar’ın adaylıktan çekilmesinin ardından Hüsamettin Cindoruk 3. turda tek aday olarak seçime girdi ve 559 oyla genel başkan seçildi. 
DP İl Başkanı Rasık Özdemir, kongreye katılımın yüksek olduğunu ve coşkulu bir şekilde gerçekleştiğini söyledi. Kongrenin demokratik ortamda geçtiğini, sadece parti değil ülke ve dünya meselelerinin de konuşulduğunu anımsatan Başkan Rasık Özdemir, “Üç adayın dolu dolu konuştuğu bir süreçten sonra oylamaya geçildi. Hüsamettin Bey oyların çoğunluğunu aldı, ikinci oylamada Soylu çekileceğini söyledi ama o zamana kadar seçim kurulu iki kişiye oy kullandırdığı için oy kullanılınca çekilmesi olmazdı. İkinci oylamadan sonra oylar sayılmadan Soylu adaylıktan çekildi” diye konuştu.
Genel Başkanlık görevini devralan Hüsamettin Cindoruk’un başbakanlık hariç tüm görevlerde bulunduğuna işaret eden Rasık Özdemir, bundan sonraki süreçle ilgili olarak şunları söyledi: “Parti yeniden bir yapılanmaya gidecek, merkez sağda herkese kapılarını açılacak. Partiye katılım sağlandıktan sonra Hüsamettin Bey de 6 ay içinde partiyi tekrar kongreye götürecek ve kendisi çekilip yerini gençlere teslim edecek.”
DP Konya İl Teşkilatı olarak kongrede Hüsamettin Cindoruk’u desteklediklerini açıklayan Rasık Özdemir, bundan sonraki yapılanmada il teşkilatı olarak sürecin işlemesi için her şeyi yapacaklarını aktardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.