Konya çiftçisinin eleştirdiği başkan 7 gün sonra çark etti! Destek istedi

Konya çiftçisinin eleştirdiği başkan 7 gün sonra çark etti! Destek istedi

Konya'da hububat alım fiyatından memnuniyet duyan ve yetkililere teşekkür eden tek isim, KTB Başkanı Hüseyin Çevik oldu. Çiftçilerin ağır eleştirisine maruz kalan Çevik, 7 gün sonra çark ederek, açıklama yapmak zorunda kaldı. Çevik, 'destek artsın' dedi.

Çiftçinin dört gözle beklediği buğday ve arpa alım fiyatı, geçen hafta açıklandı. Yeni rakam, beklentinin altında kaldı. Ağır girdi maliyeti altında ezilen üreticiler yeni taban fiyatına ateş püskürürken, Konya'da fiyatın iyi olduğunu, beklentiyi karşıladığını söyleyen tek isim Konya Ticaret Borsası (KTB) Başkanı Hüseyin Çevik oldu. Açıklanan yeni fiyat, tarımsal üretimin başkenti Konya'da büyük tepkilere neden oldu. Konya'da çiftçilerin beklentisi en az 14-15 TL'idi. Üreticiler, sosyal medya hesapları üzerinden paylaşımlar yaparak, açıklanan fiyata resmen ateş püskürdü. Birçok çiftçi, “Aklımız ile dalga geçildi. Böyle fiyat mı olur? Girdi maliyetlerindeki artışa bakın bir de açıklanan hububat alım fiyatlarına. Yazıklar olsun” dedi.

tepkiler-cig-gibi-2.png

“KİME ŞİRİN GÖZÜKMEK İSTİYORSUN BAŞKAN”

Konya'da fiyatların piyasa beklentisiyle uyumlu olduğunu söyleyen tek isim ise KTB Başkanı Hüseyin Çevik oldu. Çevik, sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yaptı. Çevik, paylaşımında şunları belirtti: “Piyasa beklentileriyle uyumlu açıklanan TMO alım fiyatları ve üretiminin sürdürülebilirliği için fark ödemesi desteğini buğdayda ton başına 1000 TL'den 1.750TL'ye çıkararak üreticilerin yanında olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Bakanımız İbrahim Yumaklı'ya teşekkür ederim.” Çevik'in bu paylaşımı üzerine sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyüdü. Birçok çiftçi, Çevik'e “Pes ya bu kadar da olmaz. Kime şirin gözükmek istiyorsun? Bu yaptığınız vebal. Sen hangi dünyada yaşıyorsun başkan? Siyaset yapmak yerine asıl işiniz olan çiftçinin ve memleketin hakkını koruyacak tutumda olsaydınız daha şık olurdu” yorumları geldi. Birçok ulusal sitede de KTB Başkanı Hüseyin Çevik'in bu paylaşımı haber konusu oldu.

tepkiler-cig-gibi.png

TEPKİLER ÜZERİNE AÇIKLAMA: ÇİFTÇİYE DESTEK ARTSIN!

Gelen tepkilerin üzerine Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik, Anadolu Ajansı'na açıklamalarda bulundu. Çiftçinin yoğun tepkisi üzerine Çevik, 7 gün sonra çark etti. Çevik, şunları kaydetti: “Her ülke kendi çiftçisine üretim desteği veriyor. Bugün Rusya, çiftçisine 700 rubleye kadar destek veriyor. Rusya'da oluşan fiyatlar dünya fiyatlarının etkisi altında. Maliyetleri kurtarmıyor ama devlet destek veriyor. Bizde de buğdayda 1000 lira olan destek bu yıl 1750 liraya çıktı. Bunun için bakanlığımıza teşekkür ediyoruz. Yeni ekim sezonunda ise mazot, gübre ve tohum desteğinin artırılması gerekiyor. Dünyayla paralel gidelim, dünya fiyatlarının altında fiyatımız olmasın. Çiftçinin maliyeti yüksekse, verilen destekler artırılsın."

iste-ciftciyi-rahatsiz-eden-o-paylasim.png

Kaynak:Mustafa Ünüvar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum