Konya Aydınlar Ocağı'nda Hitlerin vahşice yöntemleri konuşuldu 

Konya Aydınlar Ocağı'nda Hitlerin vahşice yöntemleri konuşuldu 

Konya Aydınlar Ocağı Salı Sohbetlerinde, İktidara gelişinin 90. Yılında Adolf Hitler ve Mücadelesini anlatan Dr. Fatih Çolak Almanya’nın kanlı tarihine ışık tuttu.

Konya Aydınlar Ocağı Salı Sohbetlerinde, İktidara gelişinin 90. Yılında Adolf Hitler ve Mücadelesini anlatan Dr. Fatih Çolak Almanya’nın kanlı tarihine ışık tuttu. İl Halk Kütüphanesi Salonunda yapılan programın açılış konuşmasını yapan Aydınlar Ocağı Başkanı Dr. Mustafa Güçlü, Hitler’in birçok alanda tarihi etkileyecek izler bıraktığını belirterek “Tıp alanını ilgilendirecek uygulamalar ve deneyler de yaptırmış. Bunlar genel olarak vahşice yöntemlerle yapılmış” dedi.

30 Ocak 2023 tarihinin Hitlerini iktidara gelişinin 90 yılı olduğunu hatırlatarak konuşmasına başlayan Dr. Fatih Çolak, “Kanlı bir dönemden bahsediyoruz. Nazi, Nasyonel Sosyalist İşçi Partisinin kısaltmasıdır. Bu hareketin önderi, Almanların ifadesiyle führeri Adolf Hitler’dir. Toplumda ‘Hay Hitler’ diye meşhur bir ifade vardır. Bunun aslı Heil Hitler’dir ve Almanca da kutsal, Tanrı korusun, şifa olsun gibi anlamlar taşır” dedi.

Hitler’in 1889’da Avusturya'nın bir eyaletine bağlı kasabada dünyaya geldiğini, babasının onu memur olması için teşvik ettiği ama tembel bir öğrenci olan Adolf’un resim ve tarih derslerinden başkasına ilgi duymadığını anlatan Çolak “Ressam olma hayaliyle Viyana'ya giden Hitler, kendilerine verilmekte olan yetim maaşını kız kardeşi Paula’ya bırakır ve uzun yıllar bu kardeşten kimsenin haberi olmaz. 1920'lerde kız kardeşinin Viyana'da bir Yahudi yurdunda çalıştığını öğrenince oradan ayrılması için gayret gösterir. Hatta Paula’nın soyadını Wolff olarak değiştirir” diye konuştu.

1945 yılında Adolf Hitler intihar edince Amerikalıların Paula'yı da bir süre göz hapsinde tuttuklarını da kaydeden Çolak “Hitler Marksizmin ve Yahudiliğin Almanların kanını nasıl emdiğini Viyana'da gördüğünü söyler. Çünkü doğduğu bölgedeki Yahudiler ne kadar fakir ise Viyana'daki Yahudiler o derece zengin ve varlık içindedirler. Münih’i ise gerçek bir Alman şehri olarak tanımlar” dedi.

ÖNCE KARISINI SONRA KENDİNİ VURDU

Almanya’ya giden Adolf’un çok cılız ve kilosu yetersiz olduğu için askere alınmamasına rağmen 1. Dünya Savaşı çıkınca Orduya katıldığını anlatan Çolak “Hitler 1916'da yaralanıp 5 ay tedavi gördü. Cepheye döndüğünde bu defa zehirli gazdan dolayı geçici körlük yaşayıp hastaneye alındı. Bu sırada Almanya yenilgiyi kabul etti ve savaş bitti. O savaşın cephede değil de masada kaybedildiğini düşünüp bu anlaşmayı içine sindiremedi. 1. Dünya Savaşındaki başarısından ve cesaretinden dolayı Almanya hükümeti tarafından ödüllendirildi. 

1945 yılının Ocak ayında Rusya’nın Berlin'e kadar yaklaşmasıyla Hitler’in yenilgiyi gördüğünü ifade eden Çolak “Hitler o gece sevgilisiyle nikah yapıp evlendi ve vasiyetini yazdı. Cumhurbaşkanını ve Başbakanı atadıktan sonra önce karısını alnından vurdu sonra kendisi intihar etti” diye konuştu. 

HABER MERKEZİ  

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum