Konya aşığı Alman gezginden anlamlı kampanya

Konya aşığı Alman gezginden anlamlı kampanya

Türkiye aşığı Alman Youtuber ve Gezgin Franziska Niehus, depremzedeler için Avusturya’nın başkenti Viyana’dan İstanbul’a kadar 2 bin 400 kilometrelik bir yürüyüş gerçekleştirerek, elde eden bağışı yardım kuruluşlarına bağışlayacak

Limon adını verdiği sarı renkli klasik arabasıyla Türkiye'nin 81 ilini gezen Alman Gezgin Franziska Niehus, 6 Şubat’ta yaşanan ve 50 bine yakın insanımızın hayatını kaybettiği depremin ardından anlamlı bir kampanya başlatma kararı aldı. Alman Gezgin kısa süre önce Konya'yı ziyaret edip izlenimlerini Youtube hesabından paylaşmıştı. Sosyal medya hesabından paylaştığı videolarla dünyadan ve Türkiye'den çok sayıda takipçiye ulaşan Alman Gezgin Franziska Niehus’un yardım kampanyasına Türk takipçileri de büyük destek verdi.

Kahramanaş’ta yaşanan Hatay, Adıyaman ve Malatya gibi şehirlerde büyük bir yıkıma neden olan depremin ardından bölgeye koşan ve depremzedelere yardımda bulunan Alman Youtuber ve Gezgin Franziska Niehus, şimdi de Avusturya’nın başkenti Viyana’dan İstanbul’a kadar 2400 kilometre yürüyerek, depremzedeler için yardım kampanyası düzenleyecek.

24425dbc-ff63-4458-aa55-166fec4c2c92-001.jpg

VİYANA’DAN İSTANBUL’A KADAR YÜRÜYECEK

Türkiye sevdalısı olan Alman Gezgin Franziska Niehus, geçtiğimiz yıllarda Türkiye’ye yerleşme kararı almış ve Türkçe öğrenmeye başlamıştı. Türk toplumuna derin bir sevgi duyan Alman Gezgin Franziska Niehus, depremin ardından Kahramanaş’a giderek, günlerce depremzedelere yardımlarda bulunmuştu.

374e84cf-57f2-478d-b5a6-f7a0a108da85-001.jpg

Depremin ardından yeni bir farkındalık kampanyası başlatan Franziska Niehus, Avusturya’nın başkenti Viyana’dan İstanbul’a kadar yürüyerek, elde ettiği gelirin tamamını depremzedelere bağışlayacak.

8b07e65c-44af-4b22-8e82-601b8b14eb31-001.jpg

BAĞIŞLAR YEREL KURULUŞLARA BAĞIŞLANACAK

İnstagram hesabından yürüyüş ile ilgili açıklamada bulunan Franziska Niehus, şunları söyledi: “Viyana’dan İstanbul’a uluşmak için 2 bin 400 kilometrelik bir yürüyüş yapacağım. Şubat ayındaki depremlerden etkilenen insanlara yardım etmek için yürüyeceğim. Türkiye benim ikinci vatanım.

55ee84c2-9765-4519-85b4-71158172322a-001.jpg

Bu ülkeyi ve insanları çok seviyorum. Türkiye’nin tamamını gezen birisi olarak deprem haberinin ardından büyük bir üzüntü yaşadım. Türk insanının sesi olmak onlar için bir şeyler yapmak beni mutlu ediyor. Yürüyüşle sürekli bilgilendirmeler yapacağım. İstanbul’da görüşmek üzere. Tamamladığım her bir kilometre için belirli bir miktarda depremden etkilenen insanlara yardım sağlayan ve kâr amacı gütmeyen yerel kuruluşlara bağışlanacak. Herkese teşekkürler. Benim için gerçekten çok şey ifade ediyor.”

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.