Konsolosluklarda oy kullanılabilecek

Konsolosluklarda oy kullanılabilecek

AK Parti Konya Milletvekili Cem Zorlu, yapılan yeni düzenleme ile yurtdışındaki vatandaşların gümrükler yerine konsolosluklarda oy kullanabileceklerini söyledi

AK Parti Konya Milletvekili Cem Zorlu, yapılan yeni düzenleme ile yurtdışındaki vatandaşların gümrükler yerine konsolosluklarda oy kullanabileceklerini söyledi.

AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Cem Zorlu gündeme dair konular hakkında basın toplantısı düzenledi. AK Parti İl Teşkilatı’nda gerçekleşen toplantıda konuşan Cem Zorlu, Anneler Günü’nü kutlayarak sözüne başladı. TRT ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın işbirliğiyle ‘TRT Diyanet’ adı altında yayına girecek Diyanet TV’nin protokolünün imzalandığını ifade eden Zorlu, “Dinin doğru anlatılması ve öğretilmesi noktasında radyo ve televizyonlardan daha fazla yararlanılması gerekiyor. Dünyanın birçok ülkesinde radyo ve televizyonlar bu alanda yayın yapıyor. Türkiye’de de yayın yapanlar var ama ilk kez kamu adına adım atılıyor. Bu tarihi bir adım. 50 yıllık bir rüya gerçekleşiyor diyebiliriz” dedi. Memurların 2012-2013 zam oranlarına ilişkin teklifin bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e sunulduğunu dile getiren Zorlu, “Bu ayın 16 ve 17’sinde ise hem hizmet kollarına ilişkin hem de genele ilişkin tabloyu hep birlikte değerlendirilip görülmüş olacak. Umuyoruz ki kamu çalışanlarımızın beklentilerine cevap verecek bir süreci hep birlikte tamamlamış oluruz. Zaten bu sürecin bir aylık bir süreç olduğunu biliyorsunuz. İnşallah toplu sözleşme görüşmelerinin ikinci buluşmasında başarılı bir sonuç alınır” diye konuştu.

YURTDIŞINDAKİLER KOLAY OY KULLANACAK

Yurtdışındaki vatandaşların artık gümrük kapıları yerine konsolosluklardan oy kullanabileceğini aktaran Zorlu, “Bundan sonraki seçimlerde yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız daha rahat, daha külfetsiz, daha zahmetsiz oy kullanabilecekler. Yasalaşmasından sonra bundan sonraki ilk seçim olan 2014’teki Cumhurbaşkanlığı seçiminde yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız bulundukları ülkelerdeki Türk konsolosluklarında oylarını kullanabilecekler” ifadelerini kullandı. Yeni anayasa çalışmaları hakkında da bilgiler veren Zorlu, “Yeni Anayasa çalışmalarında bildiğiniz gibi yazım aşamasına geçildi. Meclis Anayasa Uzlaşma Komisyonu bünyesinde “Temel Hak ve Özgürlükler” bölümünün konu başlıklarını belirlemek için oluşturulan alt komisyon da, büyük oranda uzlaştı. Partilerin 'kültürel kimlik', 'vatandaşlık' ve 'vicdanî ret' gibi uzlaşamadığı 4-5 madde ise çarşamba günü toplanacak üst komisyona bırakıldı” dedi.

SURİYE’DE ŞİDDET DİNMİYOR

Suriye’de şiddetin dinmediğini, Esed’in demokratikleşme çağrısına uymadığını kaydeden Zorlu, “Suriye’deki insanlık dramını yakından takip ediyoruz ve ülkedeki sorunun bir an önce çözüme kavuşmasını diliyorum. Suriye’den gelen insanlar bizim misafirlerimiz. Bizler, onların bazı taleplerini karşılasak da hepsinde memleketlerinden ayrı kalmalarının burukluğu var. İnşallah oradaki insanlık dramı bir an önce son bulur” diye konuştu.

SÜTTEN ZEHİRLENME YOK

‘Okul Sütü Projesi’nin’ önemsedikleri bir proje olduğunu belirten Cem Zorlu, şunları kaydetti: “Çocuklarımıza sütün sevdirilmesinin yanı sıra sağlıklı nesillerin yetişmesi açısından büyük önem taşıyor. Güzel başlayan projenin ilk günlerinde Konya’dan da olmak üzere bazı illerimizdeki çocuklarımız, sütten olumsuz etkilendiler. Bu konuda birçok karalayıcı haber de yapıldı. Ancak Milli Eğitim Bakanımız Ömer Dinçer, 3 gün boyunca süte hassasiyetinden dolayı hastaneye giden bütün çocukların muayenesinin yapıldığını ve zehirlenme sebebiyle hastanede yatan hiçbir çocuğumuzun olmadığını önceki gün açıkladılar. Dolayısıyla bir kez daha ifade etmek gerekirse şu an için söylüyorum; çocuklarımız zehirlenme nedeniyle değil; süt içtiği için rahatsızlıktan hastaneye gitti. Ancak zehirlenme çıkması halinde de sorumlular hesap verecektir.”

İBRAHİM ÇİÇEKÇİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.