Kongreye Katılan Bakan Bozkır: İkinci Listeyi Çekin Yoksa Siyasi Hayatınız Olmaz

Kongreye Katılan Bakan Bozkır: İkinci Listeyi Çekin Yoksa Siyasi Hayatınız Olmaz

AK Parti Kuşadası İlçe Teşkilatı'nın kongresine katılan Avrupa Birliği (AB) Bakanı Volkan Bozkır, tek liste ile gidilmesi kararına rağmen iki liste çıkarılan kongrede, diğer listenin geri çekilmesini istedi. AK Parti Genel Merkezi’nin...

AK Parti Kuşadası İlçe Teşkilatı'nın kongresine katılan Avrupa Birliği (AB) Bakanı Volkan Bozkır, tek liste ile gidilmesi kararına rağmen iki liste çıkarılan

kongrede, diğer listenin geri çekilmesini istedi. AK Parti Genel Merkezi’nin desteklediği aday lehine diğer listenin geri çekilmesini isteyen AB Bakanı Volkan Bozkır, “Bu listenin geri çekilmesini sizden rica ettiğim gibi bu listeyi almadığınız takdirde sizi tehdit etmiyorum ama siyasi hayatınızda geleceğiniz olmaz." uyarısında bulundu.

AK Parti Kuşadası 5. Olağan Kongresi, Kuşadası Ticaret Odası Toplantı Salonu'nda yapıldı. Kongrede, parti genel merkezinin desteklediği mevcut başkan Ali Kara'nın karşısına, avukat Zafer Üstün ayrı bir liste ile çıkınca ortalık karıştı. AB Bakanı Volkan Bozkır, Üstün'ün listesinin geri çekilmesini istedi. Bakan Bozkır, Üstün ve arkadaşlarının listeyi geri çekmemesi halinde siyasi geleceklerinin olmayacağını söyleyerek, “Burada bir hizmet davamız var. Yüzlerce kongreye katıldım. İlk defa buradaki gibi bir tartışmaya şahit oluyorum. Ben burada bir bakan olarak, bir abi olarak sesleniyorum. Burada seçime iki liste ile girmeyelim. Bu listeyi geri çekin. Çünkü siyaset uzun bir yolculuktur. Siyasette bir gün bile önemlidir. Sizden rica ettiğim gibi bu listeyi almadığınız takdirde, sizi tehdit etmiyorum ama siyasi hayatınızda geleceğiniz olmaz. Siyasetin kendi kuralları, vefa unsuru ve saygı unsuru vardır. Bugün alacağınız doğru bir kararda yine bu partini ile devam etmenize imkan sağlayacaktır." dedi.

Bu uyarılara rağmen Zafer Üstün listesini geri çekmedi. Seçine tek liste yerine iki liste ile gidildi. Yapılan seçimde 425 delege sandık başına gitti. Sandıktan AK Parti Genel Merkezi’nin desteklediği aday Ali Kara'ya 222, uyarılara rağmen listesini geri çekmeyerek seçime giren Zeki Üstün 79 oy aldığı seçimde, 124 oy da boş çıktı. Kongreye AK Parti Aydın milletvekilleri ve partililer katıldılar.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.