“KONBELTAŞ'ta çalışan işçiler mağdur ediliyor”

“KONBELTAŞ'ta çalışan işçiler mağdur ediliyor”

Demiryol-İş Konya Şube Başkanı Adem Gül ”Konya Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan ve örgütlü olduğumuz Konbeltaş’ta çalışan işçilere, kısmi çalışma uygulamasının dayatılmasının işçiler arasında hem huzursuzluk, hem de mağduriyet yaratmaktadır” dedi

Türk-İş Konfederasyonu çatısı altında sendikal faaliyetini sürdüren Demiryol-İş Konya Şubesinin Başkanı Adem Gül” Konya Büyükşehir Belediyesi kuruluşu olan Konbeltaş A.Ş.’deki çalışan sen-dika üyesi ve diğer işçilerinin son günlerde kısmı çalışma dayatması uygulamasıyla son günlerde zor günler geçirdiğini ve bu huzursuzluğu yaşayan işçilerin mağduriyetini kaldırılması için Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın devreye girerek bu sorunu çözmesini talep ediyoruz” dedi.

İŞÇİLERE DAYATMA SON BULMALI

“Pandemi döneminde her kesim de olduğu gibi örgütlü olduğumuz Konbeltaş A.Ş. de çalışan işçi-lerde zor günler geçirmektedir” diyen Demiryol-İş Sendikası Konya Şube Başkanı Âdem Gül, şun-ları söyledi: “Konbeltaş A.Ş. Konya Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan bir şirkettir. Konbeltaş A.Ş. otopark, yeme-içme, konaklama, Elkart satış ve bitkisel atık yağ toplama alanlarında faaliyet gös-termekte olup, hizmet kalitesini ve alanlarını geliştirmek için istikrarlı bir şekilde çalışmaya devam etmektedir. Konbeltaş, son günlerde çalışan işçilerini kısmı çalışma dayatmasıyla karşı karşıya koymasıyla işçilerini hem üzüyor, hem de mağdur ediyor. Sendikamız üyesi işçiler ve diğer üye olmayan işçilerin mağduriyetinin kaldırılması için Konya Büyükşehir Belediye Başkanımızın dev-reye girmesini istiyoruz. Şayet Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay konuya el attığı takdirde Konbeltaş A.Ş.’de kısmı çalışma dayatmasının son bulacağı kanısındayız. Bilindiği üzere 2018 yılında bugüne kadar devam eden Konbeltaş işçilerinin mahkeme sürecinde maaşlarına zam yapılmamasına rağmen, özverili çalışmalarını aralıksız sürdürmektedirler. Demiryol-İş Konya Şubesi olarak Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’dan Konbeltaş’da yaşanan sıkıntıya el atmasını, çalışan işçilerin mağduriyetinin kaldırması için gerekli hassasiyeti göstereceğinden umutluyuz. Sendika olarak bu konunun takip edilmesi ve gereken sonucun alınma-sına kadar mücadelemizi sürdüreceğimizin her kesim tarafından bilinmesini istiyoruz. Çünkü Demiryol-İş Sendikası Konya Şubesi olarak üyelerimiz hak ve hukuklarını savunma konusunda her zaman yanlarında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Birlik ve beraberlik içinde yapılacak bir çalışma ile Konbeltaş’ta işçilerimizin yaşadığı bu sorunun kesinlikle son bulacağı kanısındayız.” 

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum