Koç: Herhalde İlk Papa’ya Göstermek İstedi Kaçak Sarayı

Koç: Herhalde İlk Papa’ya Göstermek İstedi Kaçak Sarayı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nı ilk olarak Papa’ya göstermek istediğini söyledi. "Tayyip Erdoğan’ın geldiği siyasi çizgi; resmi, diplomatik...

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nı ilk olarak Papa’ya göstermek istediğini söyledi.

"Tayyip Erdoğan’ın geldiği siyasi çizgi; resmi, diplomatik Vatikan devleti ama Katolisizmin temsilcisi ve dini önderliğini yapan Papa ile ilişkileri geçmiş dönemde her ne kadar Türkiye’de atsa tutsa da çok iyi olduğunu gösteriyor." diyen Koç, "Her halde ilk Papa’ya göstermek istedi kaçak sarayı. Karşısında diplomatik teamül ya da diplomatik davranış kalıbı ne olur onu bilmiyorum. Benim Tayyip Erdoğan kadar yakınlığımız yok Papa ile. O yüzden bilemem Papa’nın davranışını. Bir yorum yapamam. Kendisi önsezileriyle kurduğu dostluklardan ya da ilişkilerden çünkü altında çok güzel imza da atıyordu, fotoğrafları vardır, Papa-Tayyip Erdoğan ilişkisi önemlidir. İçerde küfür eder, her türlü istismarcılık, dışlama, ayrımcılık yapılır ama yan yana geldiğinde hazır olda durur." ifadelerini kullandı.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Koç, toplantı devam ederken basın mensuplarına açıklamalarda bulundu ve soruları cevapladı. Bir gazetecinin, 'Bugün açıklanan iş güvenliği paketi var ona dair yorumunuz ne olacak?' şeklindeki sorusunu Koç, "Zonguldak’ta değişik noktalarda sonra Soma, Ermenek ve Bartın’da Türkiye’nin değişik bölgelerinde sadece maden kazaları değil iş güvenliğini ilgilendiren eksikliklerden kaynaklanan çeşitli iş cinayetleri bütün bunlar sergilenirken, bütün bunlar muhalefet tarafından ortaya konurken İLO standartlarının iş güvencesi ile ilgili bölümlerini dahi yükümlülüğü olduğu halde onaylamayan bir hükümetle karşı karşıyayız. Ortaya vahim sonuçlar çıktığında adım atma ihtiyacı duyduklarını görüyoruz. Zararın neresinden dönerlerse kardır diyeceksiniz peki Soma’da, Ermenek’te, İstanbul’da Torunlar inşaatta asansörden düşerek ölen değişik iş kazalarında hemen hemen her gün canlarını veren binlerce işçi geri gelebilecek mi? Bu konuda yönetmeliğin adını bile değiştirdiler; iş güvenliği işçi ve çalışma güvenliği değil. İşin güvenliğini sağlayacaksın, çalışanın güvenliği ikinci planda, bütün bunların sağlıklı bir şekilde planlanması ve yapılması gerekiyordu. CHP Genel Başkanı da geçen hafta 10 maddelik bir planı sunmuştu. Ders alırlar, olumlu adımlar atarlarsa destekleriz." şeklinde cevapladı.

'Suriyelilerin istihdamı ile ilgili bir adım atılacağı söylendi bu konuda neler söylersiniz?' sorusu üzerine ise Koç, "Türkiye’de işsiz sayısı yüzde 10 civarında, üniversite bitirmiş issiz sayısı yüzde 18 civarında; tüm topluma bakılınca başvurarak, işsiz olduğunu beyan ederek iş arayanlar çerçevesinde bu rakamlar bir de iş bulamayacağı için başvurmayanları hesaba katarsanız yüzde 20’lerin üzerinde, işsizliği olan yurttaşları arasında bir ülkeden bahsediyoruz. En sağlıklı iş Suriye içindeki yıkıcı politikalara karıştırıcı politikalara taraf olmamak, Suriye’nin iç düzeninin korunması için katkıda bulunmak ve güvenlik sağlandığında, demokrasi oturtulduğunda herkesin kendi ülkelerine dönecek koşulları sağlamak, en önemli istihdam kaynağı bu olmalı. Önce kendi yurttaşımız var." şeklinde konuştu.

Başka bir gazetecinin, 'Ay sonunda Papa’nın Türkiye’ye ziyareti olacak. Bugün de Mimarlar Odası'nın bir mektubu vardı Papa’ya, Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili; mahkeme kararına rağmen yapıldı orası, gayrımeşrudur, gelirseniz orayı meşrulaştıracaksınız diye. Bu konuda değerlendirmeniz ne olacak?' sorusuna Koç, şöyle cevap verdi: "Sayın Tayyip Erdoğan’ın geldiği siyasi çizgi, bahsettiğiniz resmi diplomatik Vatikan devleti ama Katolisizmin temsilcisini ve dini önderliğini yapan Papa ile ilişkilerini geçmiş dönemde her ne kadar Türkiye’de atsa tutsa da çok iyi olduğunu gösteriyor. Her halde ilk Papa’ya göstermek istedi kaçak sarayı. Karşısında diplomatik teamül ya da diplomatik davranış kalıbı ne olur onu bilmiyorum. Mimarlar Odası böyle bir uyarıda bulunmuş gerisini yaşayarak göreceğiz. Benim böyle bir Tayyip Erdoğan kadar yakınlığımız yok Papa ile. O yüzden bilemem Papa’nın davranışını. Bir yorum yapamam. Kendisi önsezileriyle kurduğu dostluklardan ya da ilişkilerden çünkü altında çok güzel imza da atıyordu, fotoğrafları vardır Papa-Tayyip Erdoğan ilişkisi önemlidir. İçerde küfür eder, her türlü istismarcılık, dışlama, ayrımcılık yapılır ama yan yana geldiğinde hazır olda durur." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.