KOBİ’ler buluşuyor

KOBİ’ler buluşuyor

“KOBİ’lerle güçlü ve güvenli yarınlara” buluşmalarının ilki Anadolu’nun ticaret, sanayi ve hoşgörü kenti Konya'da yapılıyor

 
Türkiye’deki KOBİ'lerin ihracat faaliyetleri sırasında oluşabilecek risklere karşı  alacakları önlemler ve çözümlerin konuşulduğu, “KOBİ’lerle güçlü ve güvenli yarınlara” buluşmalarının ilki Anadolu’nun ticaret, sanayi ve hoşgörü kenti Konya'da yapılıyor

500 milyar dolarlık 2023 ihracat hedefi ve ilk ihracatçı 20 ülke arasına girme hedefleri doğrultusunda en büyük görev de üretimin en önemli dişlisi KOBİ'lere düşüyor. KOBİ'ler yurt içinde  rekabet güçlerini artırırken, küresel hareket ederek kendilerini dünyadaki her türlü coğrafi, politik ve ekonomik gelişmelerle beraber risklere karşı da korumak zorunda. Türk ekonomisinin belkemiğini oluşturan KOBİ'ler olası risklere açık faaliyet gösteriyor.

Sigortacılık ve risk verileri açısından bakıldığında, neredeyse her iki KOBİ’den biri sigortasız . Özellikle KOBİ’ler için en büyük riski fiyat odaklı rekabet oluştururken, fiyatlarda indirime gidilmesi, doğal afetler, yangın ve hırsızlıklar risk faktörleri arasında yer alıyor. Düşük tüketici talebi yüksek risk faktörleri arasında yer alırken, itibar zedelenmesi ve lojistik ile nakliyat riskleri ana risk faktörleri olarak öne çıkıyor.

İLK BULUŞMA 18 NİSAN’DA

Allianz Türkiye koordinasyonuyla yürütülen; kamu ve yerel yönetimlerin desteklediği “KOBİ’lerle güçlü ve güvenli yarınlara” projesi ile, KOBİ’ler  ve sanayicilerle aynı platformda bir araya gelerek, risk yönetimi, KOBİ sigortaları, ihracat sigortaları, bireysel emeklilik gibi konularda, en doğru ve hatasız bilgi ulaştırılacak. Yine proje kapsamında, üniversiteli gençlerle global düşünce ve iş dünyasında gelecek vizyonu üzerine kariyer buluşmaları gerçekleştirilecek. Öğrenciler, işin uzmanlarınca doğru CV doldurmadan, en doğru mülakat tekniklerine kadar birçok konuda bilgilendirilecek. İlk buluşmadan sonra, Allianz Sigorta uzmanları,  tüm katılımcı KOBİ'lerle tekrar bir araya gelerek,  ücretsiz risk yönetimi eğitimi verecek.

Buluşmaların ilki 18 Nisan'da Konya Ticaret ve Sanayi Odası  Konferans Salonu’nda gerçekleşecek. Bakış Programı sunucusu  Noyan Doğan'ın moderatörlüğünde yürütülecek ilk buluşmanın konuşmacıları ise şöyle: “Hazine Müsteşar Yardımcısı Ahmet Genç, Konya Valisi Muammer Erol,  Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Allianz Türkiye CEO'su Aylin Somersan Coqui, Allianz Sigorta A.Ş. Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi Arif Aytekin, Allianz Hayat ve Emeklilik A.Ş Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu üyesi Taylan Türkölmez  , Konya Sanayi Odası Yön. Kur. Başkanı Memiş Kütükçü ve Konya Ticaret Odası Yön. Kur. Başkanı Selçuk Öztürk.”

Programın öğleden sonraki bölümünde Konya Selçuk Üniversitesi öğrencileri ile "Kariyer Buluşması" gerçekleştirilecek.

2-1.20160409104735.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.