Kobider: 2.5 Milyon Esnafa Verilecek Kredi 'Cansuyu' Olacaktır

Kobider: 2.5 Milyon Esnafa Verilecek Kredi 'Cansuyu' Olacaktır

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Genel Başkanı Nurettin Özgenç, hükümetin Ramazan Bayramı öncesinde 2.

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Genel Başkanı Nurettin Özgenç, hükümetin Ramazan Bayramı öncesinde 2.5 milyon esnafa düşük faizli kredi verecek olmasının sevindirici bir gelişme olduğunu söyledi.

Özgenç, yaptığı yazılı açıklamada, esnaf ve KOBİ'ler için büyük önem arz eden meselelerin başında gelen yatırımın önündeki bürokratik engelleri kaldırmayı hedefleyerek Ramazan Bayramı'ndan önce 2.5 milyon esnafın faydalanabileceği bir düzenleme ile esnafa düşük faizli kredi verilebilmesi için start vermesinin KOBİ'ler açısından fevkalade önemli olduğunu kaydetti. Bu çalışmanın bekledikleri gibi olmasını umduklarını ifade eden Özgenç, 2.5 milyon esnafa verilecek düşük faizli kredinin miktarının ne kadar olacağını da merak ettiklerini belirtti. Bu miktarın da açıklanması gerektiğini dile getiren Özgenç, “Esnaf hangi kriterlere göre kredi alabilecek, bunun alt ve üst sınırı ne kadar olacak, teminatı ve kefil veremeyecek olan bu düzenlemeden faydalanabilecek mi, bunlar esnaf için muammadır. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ‘yatırımın önündeki bürokratik engelleri kaldırın’ yönündeki talimatı bürokraside karşılığını bulmalı. Kredi alabilme konusunda geçmişte ve günümüzde bu hususta büyük sıkıntılar yaşanmaktaydı. Çoğu kez bürokratik engeller ile esnaf ve KOBİ'ler devlet desteklerinden faydalanamıyordu. Bir nevi yıldırma politikaları ve bilgi noksanlığı yüzünden pek çok KOBİ kredi kullanamıyordu. Evet, esnaf kredisinde 10 yılda gelinen nokta esnaf, sanatkar ve KOBİ'ler için çok önemlidir. Bu konuda hükümetin esnafa yaklaşımı takdire şayandır. Aynı yaklaşımı bürokrasiden de bekliyoruz.” dedi.

Daha önce kredi için esnaf odalarına başvuran işletme sahiplerinin yapılan ‘anlamsız dayatmalardan’ bıkan esnaf ve KOBİ'lerin çoğu zaman bu imkanlardan faydalanamadığını iddia eden Özgenç, yeni düzenlemeyle bunlar asgariye indirilmiş olmasını temenni etti.

    Bugünlerde piyasada çok büyük bir nakit sıkıntısı yaşandığını savunan KOBİDER Başkanı, “Esnafta para yok; çek, senet ve kredi kartlarıyla dönüyor. Ekonomik krizin olduğu dönemlerde bile böylesine nakit darlığı yaşanmamış olduğunu da bilmemiz lazım. Piyasalardaki nakit akışının az olması alışverişleri de olumsuz yönde etkiliyor. Bu duruma bir an önce son verilmesi gerekiyordu. Sayın Başbakan'ın esnafa düşük faizli kredi sağlanacağını açıklaması piyasalara ümit vermiştir. Paketin açıklandığı gibi Ramazan bayramından önce geçmesini bekliyoruz. İnşallah hayal kırıklığı yaşamayız.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.