Kobani’de Çatışmalar Devam Ediyor

Kobani’de Çatışmalar Devam Ediyor

Kobani’de PYD güçleri ile IŞİD arasında süren çatışmalar 45. günde de devam etti. Top atışlarının sürdüğü Kobani’nin üstünü duman kapladı.Kobani’de IŞİD terör örgütü ile Kürt gruplar arasında devam eden çatışmalar 45....

Kobani’de PYD güçleri ile IŞİD arasında süren çatışmalar 45. günde de devam etti. Top atışlarının sürdüğü Kobani’nin üstünü duman kapladı.

Kobani’de IŞİD terör örgütü ile Kürt gruplar arasında devam eden çatışmalar 45. gününde de devam etti. IŞİD, PYD’nin kontrolünde bulunan bölgeleri yoğun top atışına tuttu. Havan toplarının isabet ettiği binalar harabeye dönerken, Kobani’nin üzerini dumanların kapladığı görüldü. Türk tankları ise mevzilerini korurken, Mürşitpınar sınır kapısına giden yolda güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkarıldı. Bu güzergahı kullanan araçlar tek tek kontrol edildi, sürücülerin kimlikleri sorgulandı.

Öte yandan, PYD’ye destek vermek üzere havayolu ile Türkiye’ye gelen peşmerge güçlerinin ise henüz Kobani’ye geçmedikleri öğrenildi. Silah ve techizat taşıyan askeri konvoy ise henüz Suruç’a ulaşmadı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.