Kobani Olaylarında Ölenler İçin Gıyabi Cenaze Namazı

Kobani Olaylarında Ölenler İçin Gıyabi Cenaze Namazı

Doğu ve Güneydoğu'da Kobani protestoları sırasında ölen Hür Dava Partisi (HÜDAPAR) üyeleri için Fatih Camii'nde gıyabi cenaze namazı kılındı. ‘Vahşetin talanın adresi PKK, HDP’ yazılı pankart ve döviz taşıyan grup, PKK aleyhine...

Doğu ve Güneydoğu'da Kobani protestoları sırasında ölen Hür Dava Partisi (HÜDAPAR) üyeleri için Fatih Camii'nde gıyabi cenaze namazı kılındı. ‘Vahşetin talanın adresi PKK, HDP’ yazılı pankart ve döviz taşıyan grup, PKK aleyhine slogan attı.

Aralarında İmkan-Der, Özgür-Der ve HÜDAPAR üyelerinin de bulunduğu bir grup Fatih Camiİ’nde kılınan Cuma namazı sonrası Kobani protestolarında yaşamını yitiren 11 kişi için gıyabi cenaze namazı kıldı. ‘Müslüman halk kirli emellerinize boyun eğmeyecektir’, ‘Şehadet ey şehit’, ‘Müslüman zulme boyun eğmez’, ‘PKK çetelerine karşı Müslüman halk el ele’, ‘Vahşetin talanın adresi PKK, HDP’ yazılı pankart ve döviz taşıyan grup, PKK aleyhine slogan attı.

HÜDAPAR yöneticisi Erdal Elibüyük, Müslümanlara yapılan saldırıları lanetlediğini söyledi. Şehit sayısının 11’e ulaştığını belirten Elibüyük, “Olaylardan bir hafta önce HDP’nin elebaşısı ABD’ye gidiyor. İki gün sonra bu olaylar patlak veriyor. Bunların hiçbiri tesadüf değildir. Biz bu emirlerin nerelerden verildiğini biliyoruz. Aslında Gazze, Mynmar uzak değildi İçimizdeki İsrailliler 30 yıldır kanımızı akıtıyor.” diye konuştu.

Medyada HÜDAPAR ile HDP’nin çatışıyormuş gösterildiğini dile getiren Elibüyük, “İki tarafı olan bir savaş değil bu. İki tarafı olan bir savaş olsaydı ölenlerin elinde silah olurdu. Bu kardeşlerimizin elinde bir çakı bile yoktu.” ifadelerini kullandı.

Elibüyük, sözlerine şöyle devam etti: “Eğer PKK ve zihniyeti bölgede kendi egemenliklerini oluşturursa, Müslümanların bölgede ikinci bir cumhuriyet olacak. Yani sakallı gördüklerini, tesettürlü gördüklerini katledecekler. Bu tahammülsüzlükleridir. Hüda-Par kurulalı iki yıl oldu ama ortalama 200 saldırıya uğradı. Hani özgürlükten bahsediyordunuz. Hani partinizin adında barış ve demokrasi vardı. Hangi barış ve demokrasiden bahsediyorsunuz.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.