Kobani Olaylarında Ölen Gencin Amcasından Kardeşlik Çağrısı

Kobani Olaylarında Ölen Gencin Amcasından Kardeşlik Çağrısı

Esenyurt'ta meydana gelen Kobani olayları sırasında silahla yaralanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Mert Değirmenci'nin (18) cenazesi memleketi Ardahan’da toprağa verilecek. Amca Şahin Değirmenci, “Biz barış, huzur ve kardeşlik...

Esenyurt'ta meydana gelen Kobani olayları sırasında silahla yaralanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Mert Değirmenci'nin (18) cenazesi memleketi Ardahan’da toprağa verilecek. Amca Şahin Değirmenci, “Biz barış, huzur ve kardeşlik içinde yaşamak istiyoruz ama buna engel olanlar var biz ona da müsaade etmiyoruz.” dedi.

Kobani'ye yönelik IŞİD kuşatmasını protesto amacıyla Esenyurt'ta düzenlenen gösteriler sırasında nereden ateşlendiği belirlenemeyen silahla vurulan ve İ.Ü İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi yoğun bakım servisinde yaşam destek ünitesine bağlı olarak tedavi gören Mert Değirmenci dün akşam hayatını kaybetti. Değirmenci’nin cenazesi, otopsi işlemleri için Adli Tıp Kurumu’na getirildi. Cenaze işlemlerini bekleyen Değirmenci’nin yakınları, kendilerinin ve yeğenin olaylarla ilgisinin olmadığını söyledi. Amca Şahin Değirmenci, “Şiddete, kırmaya, yakmaya karşıyız. Biz insanca yaşamak istiyoruz maalesef ona da bırakmıyorlar. İnsanca, kardeşçe yaşayalım. Herhangi bir örgüt, dernekle ilgimiz yoktur.” diye konuştu.

Amca Değirmenci olay günü yaşananları şöyle anlattı: “Eylem varmış, o da merak edip oraya gitmiş. Olayla ilgisi yok, olayların içinde kalmış. Kurşun gelip çocuğa değmiş, orada yığılıp kalmış. Olaylarla ilgisi yok bizimde zaten öyle bir şeyimiz olmaz. Kurşun nereden geldi, kimden geldi, kasıt var mıydı bilemiyoruz. Olayı aydınlığa çıkmasını istiyoruz.” Yeğeninin vefat etmesiyle organlarını bağışladıklarını belirten amca değirmenci, “Birilerine hayat vermek için bunu düşündük ve gerçekleştirdik. Cenazemizi memleketimiz Ardahan Damal’a götüreceğiz.” dedi.

Şiddete karşı olduklarını ve şiddet taraftarı olmadıklarını vurgulayan Değirmenci şöyle konuştu: “Vatandaşın aracını, dükkanını herhangi bir şeyini kırmakla ilgimiz yoktur. Ondan tarafta değiliz. Biz barış, huzur, kardeşlik içinde yaşamak istiyoruz. Ama buna engel olanlar var ama biz ona da müsaade etmiyoruz. Vatandaş olarak böyle şeylere karşıyız. Biz polis vurdu veya öbürü vurdu demiyoruz. Onu da bilmiyoruz, kimsenin günahını almıyoruz, kim vurduysa meydana çıksın. Biz onun peşindeyiz, başka bir şey istemiyoruz.”

Değirmenci'nin cenazesinin memleketi olan Ardahan'ın Damal ilçesine bağlı Dereköy'de toprağa verileceği öğrenildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.