Kobani Olayları İzmir'in İlçelerini Yakıyor

Kobani Olayları İzmir'in İlçelerini Yakıyor

İzmir'in çeşitli ilçelerinde, IŞİD terör örgütünün Kobani'ye saldırılarını protesto etmek için çıkan olaylarda yine ortalık savaş alanına döndü, üç kişi gözaltına alındı. Karabağlar, Bayraklı, Narlıdere ve Menemen ilçelerinde...

İzmir'in çeşitli ilçelerinde, IŞİD terör örgütünün Kobani'ye saldırılarını protesto etmek için çıkan olaylarda yine ortalık savaş alanına döndü, üç kişi gözaltına alındı. Karabağlar, Bayraklı, Narlıdere ve Menemen ilçelerinde polis müdahalede bulundu. Çıkan olaylarda cadde ve sokaklar savaş alanına döndü, maddi hasar meydana geldi.

Uzundere semtinde ana caddeyi kapatan bir grup, yola barikatlar kurup polisle çatıştı. Molotof bombasıyla saldıran grup, daha sonra cadde üzerindeki büyük bir marketi ateşe verdi. Kütüphaneci Rasime Şeyhoğlu Sokağı'nda bulunan süpermarketteki alevler, itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu söndürüldü. Market tamamen kullanılamaz hale geldi. Torbalı ilçesinde çıkan olaylarda ise göstericilere müdahale eden üç polis memuru, atılan taşlarla yaralandı.

Menemen ilçesi Asarlık bölgesinde çıkan olaylarda da birçok yer taşlandı, bir belediye otobüsü yakıldı. Bölgeye çok sayıda Çevik Kuvvet ekibi sevk edildi. Polis, ara sokaklara kaçan saldırganlara su sıkıp biber gazıyla müdahale etti. Üç kişi gözaltına alındı. İzmir Çevre Yolu Bayraklı Tünelleri üzerinde bulunan bir grubun arabaları taşlaması üzerine trafikte uzun kuyruklar oluştu. Çöp konteynerleriyle yollar kapatıldı. Müdahale üzerine grup, ara sokaklara kaçarak dağıldı. Narlıdere ilçesinde ise çevreye zarar veren bir grup, bazı yerleri yakmak istedi. Polis ekiplerinin müdahalesiyle yangınlar büyümeden söndürüldü.

Öte yandan bir önceki gün çıkan olaylarda gözaltına alınan HDP İl Eş Başkanı Cavit Uğur'un da aralarında bulunduğu 27 kişinin, bugün adliyeye sevk edilmesi bekleniyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.