Kobani İçin 1 Kasım’da Sokak Eylemleri Çağrısı

Kobani İçin 1 Kasım’da Sokak Eylemleri Çağrısı

Demokratik Özgür Kadın Hareketi temsilcileri, bütün kadınları Kobani için 1 Kasım'da sokakta eylem yapmaya çağırdı. Hareket temsilcileri, "Tüm dünya halklarını Kobani ile dayanışmaya davet ediyoruz.” dedi.Demokratik Bölgeler Partisi...

Demokratik Özgür Kadın Hareketi temsilcileri, bütün kadınları Kobani için 1 Kasım'da sokakta eylem yapmaya çağırdı. Hareket temsilcileri, "Tüm dünya halklarını Kobani ile dayanışmaya davet ediyoruz.” dedi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İstanbul İl Başkanlığı’nda bir grup kadınla birlikte açıklama yapan Demokratik Özgür Kadın Hareketi temsilcileri, Kobani’de yaşanan olaylar hakkında değerlendirmelerde bulundu. 1 Kasım’ın 'Dünya Kobani Günü' olarak açıklandığını belirten Gülistan Aydın, IŞİD'in ağır silahlarla Kobani'de saldırılarına devam ettiğini söyledi.

“Kobani’de direniş 44. gününde." diyen Aydın, şöyle konuştu: "Bu mücadele insanlığın ortak mücadelesidir. Kadın kimliğinin mücadelesidir. Kadını yok sayan zihniyete karşı yürütülen özgürlük mücadelesidir. Kobani’de 44 gündür direniliyor ve tarih yaşanırken yanı zamanda yazılıyor. Kobani üzerinde bu soykırım tehdidi sürdükçe AKP-IŞİD işbirliği devam ettikçe ve barış umudunu linç edercesine yapılan açıklamaları devam ettikçe mücadelemiz devam edecektir."

1 Kasım'da tüm kadınları sokakta eyleme çağıran Aydın, "Dünyaya yayılan Kobani’ye destek eylemleri ile her yer direniş alanı olmuştur. İçlerinde dünyaca tanınan insan hakları savunucuları ve aktivistlerin bulunduğu çok sayıda aydın ve yazar çağrıda bulunarak 1 Kasım Dünya Kobani günü ilan etti. 1 Kasım’da saat 14.00’te tüm dünya ülkelerinde Kobani’ye destek yürüyüşleri düzenlenmesi isteniyor. Biz de buradan çağrımızı yapıyoruz. Tüm dünya halklarını Kobani ile dayanışmaya davet ediyoruz. 1 Kasım’da meydanlarda olmaya davet ediyoruz. IŞİD’e karşı direnişi destekleyin. Kobani ve insanlığı destekleyin. Rojova’daki demokratik özerkliği ve direnişi destekleyin. Rojova halkını yalnız bırakmayın. 1 Kasım Dünya Kobani Günü’nde kadınları dayanışmaya çağırıyoruz. Ayrıca Bakırköy Kadın Cezaevi önünde 31 Ekim Cuma günü saat 14.00’da yapacağımız oturma eylemine davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.