Kıyafete göre telefon kılıfı alıyorlar

Kıyafete göre telefon kılıfı alıyorlar

Akıllı telefon kullanımının artmasıyla birlikte kılıf satan mağazaların sayısı da son 1 yılda hızla arttı. Artık her köşe başında bir telefon kılıfçısı görmek mümkün. Bazı bayan telefon kullanıcıları ise kıyafetine göre kılıf satın alıyor.

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Konya'da da telefon kılıfı satışı her geçen gün artıyor. Telefon kılıfı adında yeni bir iş sahası oluştu. Teknolojideki gelişmelere bağlı olarak halkın ihtiyaçları da değişiyor. Akıllı telefonlar artık insan hayatında geniş yer kaplıyor. Şehirde her gün onlarca akıllı telefon satılıyor. Akıllı telefon kullanımının artmasıyla birlikte kılıf ihtiyacı da oluştu. Vatandaş, hem telefonunu korumak hem de süslemek için kılıf taktırıyor. Bu kılıflar ise çeşitli ve renkli desenlerle telefoncularda yerini aldı. Kılıfların önemli bir kısmı ise ithal ediliyor. Akıllı telefonları ithal eden Türkiye, kendi kılıfını bile kendisi üretemiyor. 

_mg_9468-(600x400).jpg

TELEFON KILIFI TAKINTI HALİNE GELDİ

Telefon kabı veya kılıfı bazı bayanlarda ise takıntı haline geldi. Kıyafet gibi kılıf seçen var. Bazı bayan kullanıcılar ise üzerlerindeki kıyafete uygun şekilde telefon kılıfları almaya başladı. Her geçen gün farklı modellerle piyasaya çıkan telefonların aksesuarları da aynı oranda artıyor. Telefon kılıfları da bu aksesuarlardan yalnızca biri. Konya'da sadece kılıf satan büyük ve küçük ölçekli mağazaların sayısı ise hayli fazla.

ARTIK KILIFLARIN DA BİR MODASI VAR

Kılıf Dünyası da 1 buçuk ay önce şehrin en işlek noktasında açıldı. Kılıf Dünyası'nın sahiplerinden Mustafa Duyurucu, telefon kabı yada kılıfına artan ilgi hakkında bilgi verdi. Dükkanında çok sayıda renk ve desende telefon kılıfı bulunduran Mustafa Duyurucu, her geçen gün kılıf satışlarının arttığını, bu sektörün de kıyafet sektörü gibi belli bir modası olacağını söyledi. Sektöre adım atanların sayısının hızla artığını belirten Duyurcu, rengarenk kılıfların özellikle bayanları cezbettiğini aktardı.

FİYATI 10 İLA 70 LİRA ARASINDA DEĞİŞİYOR

Erkeklere nazaran bayanların kılıflara daha çok ilgi gösterdiğini belirten Duyurucu, kılıf fiyatlarının ise kalitesine ve modeline göre 10 ila 70 lira arasında değiştiğini ifade etti. Kılıfların ithal edildiğini belirten Duyurucu, "Daha önce insanlar sadece telefonlarını korumak için bu kılıfları alıyorlardı ama şimdi devir değişti. Artık kıyafet modası içerisinde telefon kılıfları da yer alıyor. Özellikle bayanlar üzerlerindeki kıyafetlere uygun şekilde telefon kılıfları alıyorlar. Normal elbise seçer gibi telefonlarına kılıf seçiyorlar" ifadelerini kullandı.

KERİM ATICI merhabahaber.com

_mg_9472-(600x400).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.