Kırtasiye ürünleri velileri zorlayacak

Kırtasiye ürünleri velileri zorlayacak

Yeni eğitim ve öğretim dönemi öncesi döviz kurundaki hareketlilikten ötürü, kırtasiye malzemelerine zam geldi. Kalem ve defter başta olmak üzere, çoğu kırtasiye malzemesi yüzde 30 zamlandı

2022-2023 eğitim-öğretim dönemi, 12 Eylül'de başlıyor. Okulların açılmasına 25 gün kala üniformacılar ve kırtasiyeciler de reyon hazırlıklarına başladı. Çarşıda ve AVM'lerde yavaş yavaş okul alışveriş heyecanının başlaması ise gözlerden kaçmadı. Öğrenciler, okul üniforması ve kırtasiye malzemeleri almak için velileri ile birlikte çarşıya çıkıyor. Kırtasiyeciler, bu yıl için beklentilerini her zamanki gibi yüksek tuttuklarını söylerken, vatandaş da “İnşallah evdeki hesabımız çarşıya uyar” diyor.

KAĞIT ÜRÜNLERİ EN FAZLA ZAMLANAN ÜRÜN OLDU

Kırtasiye malzemelerinin her geçen yıl çeşitlendiğini söyleyen Mavigül Kitap ve Kırtasiye İşletme Sahibi İbrahim Gül, satış konusunda bu yıl beklentilerini yine yüksek tuttuklarını dile getirdi. Kırtasiye malzemeleri fiyatında geçen yıla oranla yüzde 30 civarında bir artışın yaşandığını ifade eden Gül, “Döviz kurundaki artıştan ötürü, kırtasiye malzemelerine yüzde 30 oranında bir zam geldi. Fiyatlar yükseldi. Fiyat konusunda yüksekliğini en fazla koruyan ve en fazla artışın yaşandığı ürün ise yine kağıt oldu. Çünkü kağıt konusunda dışa bağımlıyız” dedi.

4-1.jpg

HAREKETLİLİK BAŞLADI ÖĞRETMENLER LİSTEYİ ÖNCEDEN VERİYOR

“Beklentimiz bu yıl fazla” diyen Gül, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kırtasiyeciler olarak, bu yıl satışların iyi olacağını düşünüyoruz. Her ne kadar da ürünlere zam gelse, vatandaş çocuklarının eğitimini her şeyden önde tutuyor. Talep olacak yani. İnsanlar bazı harcamalarından kısıyor, çocuğunun eğitimine para harcıyor. Bunu görebiliyoruz. Okulların açılmasına 25 gün kala, hareketlilik başladı. Satış yapıyoruz. Öğretmenler önceden liste veriyor. Listesini alan, kırtasiyecilere gidiyor. Halk fiyat değişikliklerinden kısaca zamlardan çok etkilenmesin diye önceden gerekli malzeme listesini vermeye başlamış. Eylül ayının ilk haftasında satışlarımızın daha da hız kazanacağını düşünüyoruz.”

4-4.jpg

ÖNCELİĞİNİZ KIRTASİYECİLER OLSUN

Velilere ve öğrencilere de bir çağrıda bulunan Mavigül Kitap ve Kırtasiye İşletme Sahibi İbrahim Gül, “Lütfen, kırtasiye malzemelerinizi kırtasiyelerden alın” şeklinde konuştu. Marketlerin de son dönemlerde kırtasiye malzemeleri satışını hızlandırdığına dikkat çeken Gül, şunları kaydetti: “Kırtasiyedeki malzemeler ile marketteki malzemelerin kalitesi aynı değildir. Bunu söylememize rağmen veliler ucuz olduğu için önce markete gidiyorlardı. İkinci dönem marketten aldığı ürünlerden rahatsız olduklarından dolayı yine kırtasiyeleri tercih ediyorlar. Velilerimiz, baştan aynı hataya düşmemelilerdir. Farklı kalitede uygun fiyata kırtasiye malzemeleri bulmak mümkün. Velilerin ve öğrencilerin önceliği kırtasiyeler olmalı. Kırtasiye ürünleri denenmiş ve güvenli ürünler. Çocuk sağlığına zararları yok. Kırtasiye malzemesi alışverişinde ucuza kaçmak adına, çocukların sağlığının tehlikeye atılmaması ve kaliteden ödün verilmemesi gerekir. Çocuklar için albenisi, veliler için fiyatları nedeniyle cazip görünen bu ürünler sağlık açısından ciddi riskleri beraberinde getiriyor. Üreticisi bilinmeyen hiçbir ürün satın alınmamalı. Ürünlerin üzerinde ya da ambalajlarında mutlaka üretici ya da ithalatçıya ait ulaşılabilir adres ve telefonların bulunması gerekir. Üründe herhangi bir sorun olduğunda firmanın ulaşılabilir olması gerekir. Yaş grubuna uygun ürünler tercih edilmelidir. Tekrar söylüyorum, veliler bu yüzden marketlerden ziyade, kırtasiyeleri öncelik haline getirmelidir.”

BEDRETTİN YALÇIN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum