Kırıkkale’de 'Tarla Günü' Etkinliği Düzenlendi

Kırıkkale’de 'Tarla Günü' Etkinliği Düzenlendi

Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Karakeçili ilçesinde 'Tarla Günü' etkinliği düzenledi. Etkinlik kapsamında danelik mısır hasadı yapıldı.    İlçeye bağlı Akkoşan köyünde Erol Çınar isimli bir...

Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Karakeçili ilçesinde 'Tarla Günü' etkinliği düzenledi. Etkinlik kapsamında danelik mısır hasadı yapıldı.

    İlçeye bağlı Akkoşan köyünde Erol Çınar isimli bir üreticinin mısır tarlasında organize edilen programda konuşan Karakeçili Kaymakamı Mesut Gazi Ambarcı, çiftçilerin mısır, arpa ve buğday gibi ürünlerden en yüksek verimi alması gerektiğini söyledi. Ambarcı, kurumların belirli aralıklarla üreticileri bilgilendirdiğini bildirdi, sulu tarım yapılmasının önemine değindi.

    İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş da Kızılırmak Nehri'nin sağında ve solunda verimli tarlalar bulunduğunu ifade etti.

    Karakeçili, Keskin ve Çelebi ilçelerinde mısır üretiminin yoğun olduğuna dikkati çeken Kırbaş, "Kırıkkale'de yaklaşık 10 bin dekar arazide danelik mısır ekimi yapılıyor. Ürün, 130-135 günde yetişiyor. Verimi de dekar başına ortalama bin-bin 100 kilo arasında oluyor. Piyasadaki fiyatı, 65 kuruş ile 70 kuruş civarında. Devlet tarafından kilo başına 4 kuruş destek veriliyor." dedi.

    Etkinliğe İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Gürsel Doğan ve çok sayıda çiftçi katıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.