Kimyasaldan Kurtulan Suriyeli Çocuklar Açlıktan Ölüyor

Kimyasaldan Kurtulan Suriyeli Çocuklar Açlıktan Ölüyor

Suriye'de bombardıman, çatışma ve kimyasal saldırıdan kurtulan çocuklar açlıktan ölüyor.

Suriye'de bombardıman, çatışma ve kimyasal saldırıdan kurtulan çocuklar açlıktan ölüyor. Başkent Şam'ın Muaddamiye el Şam bölgesinde çok sayıda çocuğun gıda yetersizliği sebebiyle öldüğü belirtiliyor.

Suriye'de 2,5 yılı aşkın süredir devam eden savaş, ülkeyi âdeta harabeye çevirdi. Bombardıman ve çatışmalar sebebiyle 100 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği ülkede 1,5 milyon insan evlerini bırakarak mülteci durumuna düştü. Bombardıman ve son olarak kimyasal saldırılara maruz kalan sivil halk şimdi açlıkla karşı karşıya bulunuyor.

Şam'ın Muaddamiye el Şam bölgesinde çok sayıda çocuğun açlık sebebiyle öldüğü haberleri geliyor. Bombardıman ve kimyasal saldırılardan ölmeyen çocukların gıda yetersizliği sebebiyle hayatını kaybediyor.

Yayınlanan görüntülerde Afrika'daki halkın durumuna aratmayan manzaralar görülüyor. Gıda yetersizliği sebebiyle hastanede tedavi edilmeye çalışılan ve kurtarılamayan çocukların cesetleri görüntülere yansıyor. Yiyecek bir şey bulamadığı için bir deri bir kemik kalan ve yaşamını kaybeden çocukların cansız bedenleri yürek burkuyor.

Muaddamiye el Şam'da bir günde 2 çocuğun açlık sebebiyle öldüğü ifade edilirken, çok sayıda çocuğun sahra hastanelerinde tedavi edilmeye çalışıldığı belirtiliyor.

Görüntülerde bir baba, gıda yetersizliği sebebiyle sahra hastanesinde tedavi olan ancak hayatını kaybeden çocuğunu göstererek sitemde bulunuyor. Acılı baba, "BM, Müslümanlar, Hristiyanlar tüm dünya bu manzaraları görün. Bugün 31 Ağustos 2013 Muaddamiye El Şam'da kimyasal silahı araştırmak için gelen BM denetçileri açlık sebebiyle ölen çocuklarımıza bakmadı. Bombardıman ve kimyasal silah saldırısında ölmeyenler gıda yetersizliğinden öldü. Bu gördüğünüz Ammar gıda yetersizliği sebebiyle öldü. Hâlâ dünya bu manzaraları izlemeye devam ediyor. " siteminde bulundu CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.