Kimse Türkiye'yi sınamamalı

Kimse Türkiye'yi sınamamalı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemak Kılıçdaroğlu düşürülen Türk jeti ile ilgili sert konuştu

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

Uçağımız 1300 metre derinde duruyor pilotlarımız için dua ediyoruz... Uaçklarımızın sürekli gittiği bir bölge olduğu açıklanıyor peki bu durumda bizim uçağımız neden düşürülür? Yapılan açıklama bile bile göre göre uçağımızın düşürüldüğünü açıklıyor... Bugünkü teknoloji bunu söylüyor. Suriye hükümeti 'ben Türkiye'ye bir ders vereyim' mantığıyla vurdu. CASA uçağını gönderiyoruz ona da ateş ediyorlar... Bundan 10 yıl önce uçağımızın düşürüleceğini düşünebilen var mı? Kimse buna tenezzül edemez... Ne oldu da uçağımız düşürüldü.

Anadolu'da bir söz vardır, bir kez sıçan geçerse orası yol olur...

Halkınızı kandırabilirsiniz ama dış politika başkadır. Dış politika tarihi ilgilendiren politikadır... Bu zamana kadar uçaklara bir fiske bile ateş edilmezken nasıl vururlar... Uluslararası caydırıcılığıumız bir kez sınanırsa kaybedersiniz ..Geleceğiniz güvenliğiniz tehlikede demektir..

Dış politika blöf üzerine kurulur mu? Blöf ile dış politika mı olur? Mavi Marmara olayında yapılan konuşma ile Suriye üzerine yapılan konuşma hamaset konuşması... Kimsenin Türkiye çıkarları üzerinden poker oynama hakkı yoktur... Ortadoğu gazetelerinde alay konusu oldunuz!

Blöfle asarım keserimle dış politika yapılır mo? 1974'te Kıbrıs harekatı öncesi bir şey söylendi 'Ayşe tatile çıktı!'

Hiçbir devlet uluslararası sularda 9 vatandaşının öldürülmesini sineye çekemez...Çuval olayını unutmadık...

Testi kırılmadan biz CHP olarak görevimizi yaptık...

Uluslararası haklardan yararlanmak için mücadelesini adam gibi yapmak lazım... İsrail olayında gördük 9 vatandaş katledildi. BM'den İsrail lehine karar çıktı.

Bir blöfü daha var Sayın Erdoğan'ın.. Gazze gemilerine nereye kadar eşlik edileceği soruldu ama ne gemi ne donanma eşlik etmedi. Aklında var mıydı vardı! Ama kim telefon etti vazgeçtin. Yanına aldın Davutoğlu'nun ne yaptığı belli değil habire zik zak çiziyor. Dış politika böyle değil. Bir şey söyler gereğini yaparsınız...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.