'Kimse kimsenin inancına karışmasın'

'Kimse kimsenin inancına karışmasın'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya İl Kadın Kolları Başkanı Sabiha Akın, 'dindar nesil' söylemleriyle alakalı açıklama yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya İl Kadın Kolları Başkanı Sabiha Akın, 'dindar nesil' söylemleriyle alakalı açıklama yaptı. Parti il binasında CHP'lilerin de katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda konuşan Sabiha Akın, "Ortaya atıldığı günden bu yana birçok kişi ya da kesimin bir tarafından tutup kendi anlayışına göre farklı şekiller vermeye çalıştığı bir konu. Yapılan bütün değerlendirmeler bir yana, asıl söz bizde diyoruz, önce biz kadınlar. Nesillere can veren, hayata getiren, besleyen, büyüten, eğiten, emek veren, her tür cefaya göğüs geren biz annelerin de söyleyecek sözü var. Bir çocuğun ilk öğretmeni annesidir. En değerli varlığı olan yavrusunun en iyi, en doğru şekli alabilmesi için tüm varlığı ile seferber eder kendisini. Şefkati, dürüstlüğü, hoşgörüyü, saygı ve tahammülü, paylaşımı, inançlarımızı ve iyi insan olma yolunda kendince her ne varsa bildiği, önce o öğretir" dedi.

Kimsenin başka bir insanın sürekli terbiyecisi ve eğiticisi olamayacağını söyleyen Sabiha Akın, "Yaşamın akışı içerisinde insan kendisinde birikenleri özümser. Bunları, özgür iradesi, vicdanı ile değerlendirmeli, seçimlerini kendisi yapabilmelidir. Devletin ya da hükümetlerin işi demokrasi, iş, aş, eğitim, hak, hukuk, özgürlük, imkan, adalet sağlamaya çalışacaktır. Bireylerine kendi beğendiği şekli gösterip, sen de bu şekli alacaksın demek değil, onları olgunlaştırarak bireyin kendi kanatlarını kullanabilmesinin güçlü ve sağlıklı alt yapısını hazırlamaktır. Kimse kimseyi kendine, ötekine, bir diğerine benzetmeye uğraşmasın. Kimse kimsenin aklına, kalbine, vicdanına, inancına, fikrine, umuduna, hayaline, ufkuna müdahil olmasın, gölge etmesin" diye konuştu.

FERDİ İHSAN ÜNAL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.