Kılıçdaroğlu’ndan Ak Partili Seçmene: Dilsiz Şeytan Rolüne Neden Talipsin?

Kılıçdaroğlu’ndan Ak Partili Seçmene: Dilsiz Şeytan Rolüne Neden Talipsin?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti seçmenine seslendi. CHP lideri, "Bu yolsuzluklardan rahatsız olan İslami kesim neden sesini çıkarmıyor? Hani haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandı? Müslüman olduğunu iddia ediyorsun,...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti seçmenine seslendi. CHP lideri, "Bu yolsuzluklardan rahatsız olan İslami kesim neden sesini çıkarmıyor? Hani haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandı? Müslüman olduğunu iddia ediyorsun, AK Parti’ye oy veriyorsun, bunun (yolsuzlukların) da farkındasın. Neden sesin çıkmıyor? Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytansa bu role neden talip oluyorsun?" diye sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis’te partisinin grup toplantısında konuştu. Grup toplantısının başında kendisine takdim edilen Türkmen bayrağını kabul eden Kılıçdaroğlu, CHP olarak Türkmen vatandaşların sorunları ile yakından ilgilenmeye devam edeceklerini kaydetti.

Başbakan Davutoğlu’nun baş danışmanlığına getirilen Etyen Mahçupyan’ın 'İslami kesimin en az yarısı yolsuzluk olduğunu düşünüyor. Bundan rahatsız' ifadelerini hatırlatan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Soru şu: Bu yolsuzluklardan rahatsız olan İslami kesim neden sesini çıkarmıyor. Hani, haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandı? Sevgili kardeşim, Müslüman olduğunu iddia ediyorsun, AK Parti’ye oy veriyorsun, bunun (yolsuzlukların) da farkındasın. Neden sesin çıkmıyor? Benim bu soruyu o vatandaşlarıma sorma hakkım var. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytansa bu role neden talip oluyorsun?" dedi.

‘HERKESE SAYGILIYIZ AMA BU ÜLKEDE YOLSUZLUK YAPANLARA SAYGI DUYMAYIZ’

Toplumu uyarmak ve uyandırmak zorunda olduklarını kaydeden Kılıçdaroğlu, "Herkesin inancına saygılıyız, herkesin kimliğine saygılıyız, her kesimin yaşam tarzına saygılıyız ama bu ülkede yolsuzluk yapanlara saygı duymayız. Bizlerden onlara saygı asla beklemeyin. Yolsuzluk yapanlara saygı duymayız ama onun karşısında susanlara da saygı duymayız. Susmayacaksın." diye konuştu

'YOLSUZLUK DOSYALARINI TÜM GERÇEKLERE RAĞMEN KAPATMAK İSTEDİLER’

17 Aralık yolsuzluk dosyaları ile ilgili ses kayıtlarının yüzde 100 doğru olduğuna dair Adli Tıp Kurumu’nun raporu ile tescillendiğini kaydeden Kemal Kılıçdaroğlu, "Biz bunların doğru olduğunu zaten biliyorduk. Adımız gibi biliyorduk. Çünkü biz uluslar arası kurumlardan da yardım istedik bu konuda. Saygın kuruluşlar da bunların doğru olduğunu söyledi. Şimdi Adli Tıp Kurumu bunları doğruladı. Montaj da yok, ilaveler de yok, başka şeyler de yok. Bu dosyayı bütün bu gerçeklere rağmen kapatmak istediler." diye konuştu.

Kapatma görevinin Başbakan Davutoğlu’na verildiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, Davutoğlu’na seslenerek başbakanlık koltuğunun hakkını vermesini ve yolsuzlukların üzerine gitmesi çağrısında bulundu. Kılıçdaroğlu, "Artık tapelerin, ses kayıtların yüzde 100 doğru olduğuna dair raporlar var. Dolayısıyla senin kıvırabileceğin hiçbir alan kalmadı. Yapacağın tek bir şey var; dosyaların üstüne gitmek." dedi.

‘YOLSUZLUKLA KAPSAMLI STRATEJİ ORTAYA KOYACAKSAN, YUKARDA OTURAN AĞABEYİNE BAKACAKSIN’

Salonda bulunan gençlerin 'Gün gelecek devran dönecek, AKP hesap verecek' tezahüratına aynı şekilde cevap veren Kılıçdaroğlu, Başbakan Davutoğlu’na seslenerek yolsuzluklara sahip çıkmaması çağrısında bulundu. Yolsuzluğun bir habis ur gibi olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, uygar toplumların yolsuzluklar konusunda duyarlı olduğunu vurguladı.

G-20 zirvesinin 2015 yılında Türkiye’nin dönem başkanlığında toplanacağını hatırlatan Kılıçdaroğlu, yolsuzlukla mücadelede konusunda şu sözlere yer verdi: "Eğer yolsuzluk konusunda kapsamlı bir strateji ortaya koyacaksan, yolsuzluk olaylarının üstüne gideceksin. Evinin içine bakacaksın, AKP’nin genel merkezine bakacaksın. Kimler köşeyi döndü ona bakacaksın. Ve yukarda oturan ağabeyine bakacaksın. Bunları temizleyeceksin."

KILIÇDAROĞLU’NDAN BAŞBAKAN'A: YÜRÜ VE KORKMA

Gelecek sene G-20 Zirvesi’nin Türkiye’de toplanması halinde yolsuzluğun nasıl kapatılacağının yollarının diğer üye ülkelere önerilebileceğini ifade eden Kemal Kılıçdaroğlu, Ekim 2014 yılında OECD’nin ‘Türkiye’de rüşvet, yolsuzluk ve kara para aklama’ raporunun yayımlandığını hatırlattı.

Kılıçdaroğlu, konuyla ilgili Başbakan Davutoğlu'na şöyle seslendi: "Bu benim vicdanımı rahatsız ediyor. Bu ülkede yaşayan herkesin vicdanını rahatsız etmesi lazım. Sayın Davutoğlu, eğer o koltukta başbakan olarak görev yapmak istiyorsan bu yolsuzlukların üzerine git. Emin ol, saygınlık kazanacaksın. Başta ana muhalefet partisi olmak üzere herkesin desteğini alacaksın. Yürü ve korkma."

KILIÇDAROĞLU, ZARRAB’IN KAYIP 202 KG. ALTININ AKİBETİNİ SORDU

Davutoğlu’nun başbakan olarak adam gibi görevini yapması gerektiğini söyleyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, Reza Zarrab’ın kuryesinin Meclis Soruşturma Komisyonu’na verdiği ifadenin detaylarını grup toplantısı kürsüsünden okudu. Zarrab’a ait olduğu söylenen ve yakalanan 1,5 tonluk altının Türkiye’den çıkarken 292 kg. altının kaybolduğunu ve herhangi bir soruşturmaya konu olmadığını anlattı. Bunun rüşvet olduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu, Başbakan Davutoğlu’na bu rüşvetin ortaya çıkartılması gerektiğini aksi takdirde kendisinin de bu yolsuzlukların ortağı olacağını söyledi.

‘BENİM KUL HAKKI YEMEK GİBİ BİR ALIŞKANLIĞIM YOK’

CHP olarak 12 yıl istemediklerini sadece 4 yıllık bir iktidar verilmesi halinde işsizliğin nasıl azaltıldığını, maden işçi ölümlerin nasıl yok edildiğini, atama bekleyen öğretmenlerin atamalarını nasıl yapacaklarını, devletin nasıl yönetildiğini halka göstereceklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Benim saraylarda oturma gibi bir alışkanlığım yok. Benim kul hakkı yemek gibi bir alışkanlığım yok." diye konuştu.

Yurttaşlara seslendiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Sizden sadece 4 dört yıl için izin istiyorum. Yeni bir Türkiye inşa edeceğiz. Güzel bir Türkiye inşa edeceğiz. Huzurlu bir Türkiye inşa edeceğiz. Kimseyi etnik kimliğinden ötürü, inancından ötürü, yaşam tarzından ötürü dışlamayacağız." dedi.

CHP’DEN MADEN İŞÇİLERİ VE MEVSİMLİK İŞÇİLER İÇİN YASA TEKLİFİ

Yer altında çalışan işçiler için CHP’nin öncülüğünde hazırlanan teklifin yasalaşması için Başbakan Davutoğlu’na seslenen Kılıçdaroğlu, mevsimlik işçiler sorunundan da söz ederek CHP olarak bu konuda da bir kanun teklifi hazırladıklarını ifade etti. Kılıçdaroğlu, "Ben bu çağrıları yapıyorum ama Davutoğlu buna uyar mı uymaz mı bilmiyorum." ifadesini kullandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.