Kılıçdaroğlu'dan Hükümete Çağrı

Kılıçdaroğlu'dan Hükümete Çağrı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hükümete çağrıda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, düşen Türk jetiyle ilgili olarak bazı ülkelerin yaptığı farklı açıklamaları hatırlattı, hükümete çağrıda bulundu. 

Kılıçdaroğlu, " Hükümet, ilgili bu ülkelerden bilgi aktarılmasını istemeli ve bunu kamuoyuna aktarmalı. Bu gerçekleşirse pek çok sorun kendiliğinden çözülmüş olacaktır." dedi.

Kılıçdaroğlu, Samsun'daki sel konusunda da hükümeti eleştirdi.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları şöyle:

"Esad'ın yaptığı açıklamalarla Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yaptığı açıklamalar çelişiyor. Tabi biz kendi ülkemizin yetkililerinin söylediklerine güveniyoruz. Sayın Başbakan'a ve Davutluoğlu'na bir görev düşüyor. Başta Rusya olmak üzere Amerika ve İngiltere bu ülkelere çağrı yapılmalı ve düşen uçakla ilgili bu ülkelerin tespitlerin kendilerine bilgi aktarılmasını istemeliler bunu kamuoyuna aktarmalılar... Bu gerçekleşirse pek çok sorun kendiliğinden çözülmüş olacaktır. Hükümetin yaptığı açıklama çerçevesinde bir tablonun ortaya çıkması uluslararası alanda Türkiye'yi güçlü kılacaktır. Oradaki tablonun acı yönü şu TOKİ konutlarında oluşan bir olay. Kentsel dönüşüm için TOKİ görevli büyük yetkiler verildi. Bir kamu kurumu sel alanında nasıl konut yapar bunun sorgulanması lazım. Bakanın bu konuda halka hesap vermesi gerekiyor"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.