Kılıçdaroğlu: Tezkere Sadece Kobani’ye Yardım Şeklinde Yeniden Düzenmeli

Kılıçdaroğlu: Tezkere Sadece Kobani’ye Yardım Şeklinde Yeniden Düzenmeli

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükümetin Meclis’te kabul ettirdiği tezkereyi sadece Kobani’ye yardımı içerecek şekilde yeniden düzenlemesi halinde destek vereceklerini söyledi. Kemal Kılıçdaroğlu, kurmayları, Merkez Yönetim...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükümetin Meclis’te kabul ettirdiği tezkereyi sadece Kobani’ye yardımı içerecek şekilde yeniden düzenlemesi halinde destek vereceklerini söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu, kurmayları, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeleri, partisinin Güneydoğu ve Doğu il başkanları ile IŞİD’in Kobani’ye saldırısı sonrasında Türkiye’de gelişen olayları değerlendirmek üzere toplantı yaptı. Kılıçdaroğlu, MYK toplantılarında görüşülen konularla ilgili kamuoyunu bilgilendirmek üzere partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. AK Parti Hükümetin yanlış politikaları ile tehlikeli bir döneme girildiğine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, hükümet ise bütün bu sorunları başa açan değilmiş gibi davrandığını söyledi. Kobani’de yaşananlar üzerine vatandaşların 30 yıldır ilk defa bu şekilde kardeş kanı dökülmesine sebep olacak noktaya taşındığına vurgu yapan Kılıçdaroğlu, 23 kişinin hayatını kaybettiği, 145 vatandaş yaralandığı ve yüzlerce gözaltı olduğunu kaydetti.

"BU OLAYLAR, KAOS LOBİSİNİN İŞİ DEĞİL İKTİDARIN BASİRETSİZLİĞİ"

Kılıçdaroğulu, bu olayların kaos lobisinin işi değil iktidarın basiretsizliği ve kontrolü kaybettiğinin açık göstergesi olduğuna vurgu yaparak, eğer CHP iktidar olsaydı olmayacak 4 maddeyi şöyle sıraladı: "CHP iktidar olsaldı mezhep politikası asla uygulamazdı. Türkiye’nin dış politikasını asla dehşet saçan dinci terör örgütlerine teslim etmezdi. Devlet kursun diye IŞİD’e destek vermezdi. Ülkemizin yüksek çıkarlarını kendi kurumlarımız ve askerlerimizle korurduk."

"HÜKÜMET BUNDAN SONRA YABANCI GÜÇLERİN REÇETELERİNİ UYGULAYACAK"

Hükümetin bundan sonra yabancı güçlerin reçetelerini uygulayacağının görüldüğünü öne süren CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, hükümetin tezkere ile yabancı asker konuşlandırma kararı almasını doğru bulmadıkları, ülkeyi büyük bir savaşa sürüklemesi sebebiyle karşı çıktıklarını ifade etti.

Hükümeti aklı selime davet eden Kemal Kılıçdaroğlu, "Gelin askerimizin kara harekatını IŞİD’in Kobani’den çıkartılması için kısıtlayalım. Halkımızın akrabalarını IŞİD’in öldürmesinden koruyalım. Bu hedef gerçekleşmesi ile birlikte askerimizi de derhal geri çekeceğinizi de söyleyelim. Hava harekatları için işbirliği sağlayabileceğimiz ifadesini koyalım. Torba tezkere yerine hedef ve kapsamı bilinen bir tezkereyi çıkartalım." dedi.

"İÇ BARIŞIN YENİDEN TESİSİ İÇİN AK PARTİ ÇOĞULCU BİR ÇÖZÜM ANLAYIŞINI MECLİS’E TAŞIMALI”

Kılıçdaroğlu, iç barışın yeniden tesisi için AK Parti’nin çoğulcu bir çözüm anlayışını Meclis’e taşımasının gerekliliğine vurgu yaparak, vatandaşları da sokaktan çekilmeye davet etti. Kılıçdaroğlu, mağdurların zararlarının giderilmesi için bir yasanın çıkartılmasına öncülük edeceğiklerini söyledi. "Türkiye artık çoğulcu bir demokratik anlayışı inşa etmelidir." diye sözlerini sürdüren CHP Lideri Kılıçdaroğlu, ancak bu şekilde komşulara yardımcı olunabileceğini kaydetti. Kılıçdaroğlu, Türkiye’ye sağduyu çağrısı yaparak, bu sorunların üstesinden gelinebileceğini ve CHP’nin de elinden gelen çabayı göstereceğiniz söyledi.

ÇÖZÜM SÜRECİNE ÖNCÜLÜK EDECEK ÇALIŞMA

Açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Kemal Kılıçdaroğlu, çözüm sürecine öncülük edecekleri bir çalışmaları olup olmadığı hakkındaki bir soru üzerine, bunun daha önce açıkladıkları Demokrasi ve Özgürlük Bildirgesi’nde ayrıntılı olarak yer aldığını hatırlattı. Ayrıca verdikleri kanun tekliflerinin de Meclis’te bekletildiğine işaret eden Kılıçdaroğlu, darbe yasalarının değiştirilmesi ve yüzde 10 seçim barajının kaldırılması lazım geldiğinden söz etti.

"CHP’NİN GÖRÜŞLERİ ÇOK AÇIK"

Kılıçdaroğlu, CHP’nin Davutoğlu’nun söylediğinin aksine görüşlerini her vatandaşların anlayacağı şekilde açıkladığına dikkat çekerek, "Benim yaptığı açıklamanın benzerini Davutoğlu’nda bekliyorum. Biz görüşümüzü açıklıyoruz yeni tezkerede nelerin olması gerektiğini de söyledik. Bu kadar açıkça kamuoyunun önen çıkar tek parti de biziz." diye konuştu. Gösterilerin kesinlikle şiddet içermemesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, yağmalamaya, şiddete, adam öldürmeye, dövmeye sıcak bakmadıklarını ama devleti yönetenlerden devleti akılla yönetileceğini bilmelerini hatırlattı. Kılıçdaroğlu, "İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın şiddet misliyle karşılık bulur sözlerine de ‘Bu ifadeyi devlet adamı söyleyemez." diye tepki gösterdi.

"AK PARTİ HÜKÜMETİ IŞİD’A ÇOK AÇIK SİLAH, PARA, MORAL DESTEĞİ VERDİ"

Kemal Kılıçdaroğlu, Kobani’ye silah ulaştırılması taleplerini ise, AK Parti hükümetinin IŞİD’a çok açık silah, para, moral desteği verdiğini bildiklerine ifade ederek, "Benim ülkemin insanını onların akrabalarına bir terör gördüğü müdahale etmemelidir. Türkiye yeri ve zamanı geldiğinde gücünü göstermelidir. Bizim görevimiz IŞİD’tan o insanları korumaktır. Bunun da çok net tezkerede belirtilmesini istiyoruz. Kendi akrabalarımızın olduğu bir coğrafyada bir katliam olmamalıdır." şeklinde cevapladı.

DAVUTOĞLU, TANRIKULU POLEMİĞİ

Başbakan Davutoğlu ile CHP’li Sezgin Tanrıkulu arasındaki diyalogun hatırlatılmasını da Kılıçdaroğlu, "Sayın Davutoğlu sayın Tanrıkulu’nun attığı tiviti anlayacak kapasitede değilmiş."diye yorumladı. Kılıçdaroğlu, mevcut tezkerenin geri çekilmesi yeni bir tezkere sizin tezkeresinde PKK’ya yönelik bir ifade yer alması halinde tavırlarının ne solacağı sorusuna hükümet ciddi bir tehdit olduğunu gerekçeleriyle getirirse ‘hayır’ demeyeceklerini vurguladı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.