Kılıçdaroğlu: Din İman Edebiyatı Yapıyor, Sizi Kandırıyorlar

Kılıçdaroğlu: Din İman Edebiyatı Yapıyor, Sizi Kandırıyorlar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ermenek'te binlerce güvenlik görevlisinin görev almasını eleştirdi. Madenci ailelerine hükümete kanmamalarını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Onların derdi başka. Sizin acınızı sömürmek istiyorlar....

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ermenek'te binlerce güvenlik görevlisinin görev almasını eleştirdi. Madenci ailelerine hükümete kanmamalarını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Onların derdi başka. Sizin acınızı sömürmek istiyorlar. Onlar eşlerini saraylarda oturtuyorlar, senin ödediğin vergilerle. Din iman edebiyatı yapıyorlar. Onlara da inanmayın. Sizi kandırıyorlar." dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, konuşması sırasında Ermenek'te mahsur kalan işçilerin acılı ailelerinin yaptığı açıklamaları izletti. Kazanın ardından ordular halinde olay yerine gidildiğini ve binlerce güvenlik görevlisinin görev aldığını belirten Kılıçdaroğlu, "Millet, bekliyor dur bakalım ne olacak diye, onların derdi başka. Sizin acınızı sömürmek istiyorlar. İzin vermeyin buna. Bu kadının izin vermediği gibi izin vermeyin, ölen sizin erkeğiniz. Onların değil. Onlar eşlerini saraylarda oturtuyorlar, senin ödediğin vergilerle. Din iman edebiyatı yapıyorlar. Onlara da inanmayın. Sizi kandırıyorlar." diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM’de partisinin grup toplantısında konuştu. 1375 yıl önce Sevgili Peygamberimiz (sas)'in torunu Hz. Hüseyin’in (ra) Kerbala’da şehit edildiğini belirten Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "1375 yıldır İslam dünyası bu acı olayı unutmadı. Her yıl matemi tutulur. İnsanlarımız zalime karşı mücadele eden Hz Hüseyin’i hiç unutmadı. Zalimler tarihin hiçbir dönemi abad olmadılar, egemen olmadılar. Geçici bir dönem egemen oldular ama tarih onların yerini çöp sepeti olarak belirledi. Sevgili Peygamberimizin torunu Hz. Hüseyin 1375 yıldır herkesin gönlünde, herkesin gönlünde tahta. Matemle kutlanıyor, acıyla kutlanıyor. Sonuçta bu acı olayı insanlık tarihi hiç unutmayacak."

'EĞER PARTİ OLARAK SANA İŞ BULAMAZSAK SEN HESABINI BENDEN SORACAKSIN'

Mevcut hükümetin 12 yıldır iktidarda olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "İşsizliği önlediler mi? Uyuşturucuyu önlediler mi? Haksızlığı önlediler mi? Adaleti sağladılar mı? Bunların hiçbirisi yok. O zaman oturup düşüneceğiz. Kim bunları yapabilir. Biz CHP olarak şimdiyi bakın ve tarihimize bakın ve geçmişe bakın, rahmetli Bülent Ecevit’e de bakın. Sosyal devleti kim getirdi? Sosyal devletten yana politikaları kim üretti? Haksızlıklara kim karşı direndi? Aynı noktadayız. Sosyal devleti yeniden inşa edeceğiz. İşsizliği, yoksulluğu bu ülkenin kaderi olmaktan çıkaracağız. Herkese iş, bütün işsizlere söylüyorum iş mi istiyorsun kardeşim umudun mu var bir gün iş bulurum diye; yerin ve adresin belli, geleceksin CHP’ye oy vereceksin. Eğer parti olarak sana iş bulamazsak sen hesabını benden soracaksın."

'ALMANYA’DA SON 30 YILDA YERALTINDA ÖLEN İŞÇİ SAYISI 3, TÜRKİYE’DE 2003-2004 YILINDA 1075 İŞÇİ MADENDE HAYATINI KAYBETTİ'

İşsiz kalan toplumun baskıcı rejimlerin arka bahçesi haline getirileceğini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Herkesin işi, herkesin aşı olacak. Bunu söylemiyorlar dillendirmiyorlar. Toplumu ayrıştırıp toplumu bölüyorlar, inanç eksenli bölüyorlar, etnik kimlik eksenli, yaşam tarzı eksenli bölüyorlar. Buradan bütün Türkiye’ye sesleniyorum. Kardeşim etnik kimliğin ne olursa olsun, yaşam tarzın ne olursa olsun, inancın ne olursa olsun benim görevim sana iş bulmak. Senin evinde aş olmalı aş. Senin evinde tencere kaynamalı, bir evde huzur olmazsa memlekette huzur olur mu? Huzurun yolu iş bulmaktan geçiyor. Söz veremiyorlar. Veremezler. Ne 1974 krizinde ve ne 2001 krizinde de hiçbir zaman bu kadar işsizlik olmadı bu memlekette. Herkes işsiz. Kimin çocuğu işsiz. Bu soruyu da sorsun kendisine bütün vatandaşlarım. Kimin çocuğu işsiz? Senin çocuğun işsiz. Onların çocukları işsiz değil. Çalışmıyorlar. Onların çocukları yatak odalarına kasalar koyuyorlar, dolarlar koyuyorlar milyarlar koyuyorlar. Onların çocuklarının gemileri var, paraları var, vakıfları var, rüşvet merkezleri var. Senin çocuğunun nesi var? Unutma senin çocuğunun CHP’si var." sözlerine yer verdi.

Kılıçdaroğlu konuşması sırasında Ermenek'te mahsur kalan işçilerin acılı ailelerinin yaptığı açıklamaları izletti. Kömür rezervinde Almanya’nın dünyada birinci, Türkiye’nin ise 28. sırada olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Almanya’da son 30 yılda yeraltında ölen işçi sayısı 3. Son 30 yılda yer altında ölen isçi sayısı 3. Türkiye’de 2003-2004 arasında 1075 işçi madende hayatını kaybetti. Bizim kaderimiz mi bu? Niye Almanya’da olmuyor da bizde oluyor. ABD’de, İngiltere’de olmuyor da bizde oluyor. Devlet akılla yönetilir. Eğer aklı egemen kılmazsanız devlet yönetimine bu tür tablolar ortaya çıkar. Bunun önüne geçmemiz lazım. Devlette aklı egemen kılmamız lazım. Aklı egemen kılmak önce insana saygı duymak, ona iş güvenliği sağlamak demektir iş güvencesi sağlamak demektir yer altına indiği zaman onun iş güvenliğini sağlayacaksınız." şeklinde konuştu.

'ERMENEK’TEKİ MADENDE ÇALIŞAN İŞÇİLER 124 KEZ YAZMIŞLAR BURADA İNSAN HAKKI İHLALİ VAR DİYE'

Kazanın ardından ordular halinde olay yerine gidildiğini ve binlerce güvenlik görevlisinin görev aldığını vurgulayan Kılıçdaroğlu şunları söyledi: "Millet bekliyor dur bakalım ne olacak diye, onların derdi başka. Sizin acınızı sömürmek istiyorlar. İzin vermeyin buna. Bu kadının izin vermediği gibi izin vermeyin ölen sizin erkeğiniz. Onların değil. Onlar eşlerini saraylarda oturtuyorlar senin ödediğin vergilerle. Din iman edebiyatı yapıyorlar. Onlara da inanmayın. Sizi kandırıyorlar. Diyor ki yüksek tepelerde oturan biri ‘Efendim bize önceden haber verseydiniz biz tedbirleri alırdık.’ Abisi söylüyor bunu. Alttaki de şunu söylüyor, vesayet altında olan kişi. O da diyor ki, ‘Ulaştırma Bakanı sizin bakanınız. Ona söyleyin keşke söyleseydiniz biz de önlemini alırdık.’ Bereket versin ki gazeteci arkadaşlarımız var. Hürriyet’ten Hacer Boyacıoğlu’nun haberi var. Ermenek’teki madende çalışan işçiler 124 kez yazmışlar, burada insan hakkı ihlali var. Bir değil, iki değil, on değil, elli değil, yüz değil 124 mektup yazmışlar. Ses duvara yazıyorlar. İnsanlar toprak altında kalıyor, onlar korumalarıyla oraya geliyorlar. Sizin orada ne işiniz var? O ölenlerin kanları sizin yakanızdadır. Bunu asla unutmayın."

'SİGARA İÇEN GENÇLERE KIZIYOR'

Kılıçdaroğlu, "Sigara içen gençlere kızıyorsunuz, eyvallah kızın, hiç itirazım yok. Ceza yazmışsınız yazın, kapalı yerde sigara içilmez. Ben şu soruyu sormaktan kendimi alamıyorum. Peki o bakanların çocukları kapalı mekanlarda rüşvet alırken neden itiraz etmiyorsun?" diye sordu.

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Bana diyorlar ki bunları anlatmayın, niye anlatmayacağım. 76 milyon yurttaşın son ferdi uyanana kadar anlatmaya devam edeceğim. Sosyal devlet, aynı zamanda her kuruşun hesabını millete veren devlettir."

Yer altındaki maden işçisi de onun çalışmayan eşi de bulaşık yıkarken ve ekmek alırken vergi ödediğini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Kefen bezi alırken vergi öderler. Çocuğuna emzik alırken vergi öder. O vergi öder de benim çocuğum ileride işsiz kalmasın diye sen kendine saray yap diye o vergileri vermez. Devlet dediğin budur, sosyal devlet budur. Sarayın hikayesini anlatacağım. Dedim ki bu saraya gitmeyin, giderseniz kirlenirsiniz. Çünkü kaçak saray, hukuk devletinde kaçak saray olmaz. Daha doğrusu 21. yüzyılın Türkiye’sinde 3 milyon insan işsizken padişah bozuntusu birisi kendisine saray yapmaz." diye konuştu.

'O SARAYI CHP İKTİDARINDA ODTÜ’YE TAHSİS EDECEĞİZ'

Devlet yönetilirken devleti yönetenlerin yani iktidar sahiplerinin her kuruşun bir vatandaşa karşı yükümlülük olarak dönmesi gerektiğini bilmek zorunda olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Her kuruşun hesabını vermek zorunda. Kul hakkı yememek zorundadır devleti yöneten adam. En büyük günah diyoruz. Bütün yurttaşlarıma sesleniyorum. Madem ki kul hakkı yemek en büyük günahtır, en büyük günahı işleyene neden oy veriyorsun kardeşim sen. Efendim çalıyor ama iş de yapıyor. Müslümanlıkta böyle bir kural yok. Çalmayacaksın, adam gibi de iş yapacaksın. Kural budur. Hesap vermek onurlu insanların görevidir. Her kuruşun hesabını vermek zorundayız. Yeraltında insanlar çalışıyor. Hayatları pamuk ipliğine bağlı. Yer üstünde insanlar çalışıyor. Hiçbir güvenceleri yok. Sen bütün bunları alıp bir tarafa atıyorsun. O yoksul insanların vergileri ile kendine 1000 odalı saray yapıyorsun. O sarayı CHP iktidarında ODTÜ’ye tahsis edeceğiz." açıklamasında bulundu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.