Kesk Üyeleri Menteşe'de Kobani Protestosu Düzenledi

Kesk Üyeleri Menteşe'de Kobani Protestosu Düzenledi

Muğla'nın Menteşe ilçesinde KESK Şubeler Platformu üyeleri, Kobani'de yaşananları protesto etti. Sınırsızlık Meydanı'nda biraraya gelen KESK Şubeler Platformu adına dönem sözcüsü Bahadır Tamer bir açıklama yaptı. Uluslararası emperyalist...

Muğla'nın Menteşe ilçesinde KESK Şubeler Platformu üyeleri, Kobani'de yaşananları protesto etti. Sınırsızlık Meydanı'nda biraraya gelen KESK Şubeler Platformu adına dönem sözcüsü Bahadır Tamer bir açıklama yaptı. Uluslararası emperyalist güçlerin, Ortadoğu'ya ilişkin planlarının maşası olarak devreye soktukları IŞİD’in, girdiği topraklarda ölüm saçmaya devam ettiğini belirten Tamer, Kürt, Türkmen, Ezidi, Arap, Alevi binlerce insanı katlettiğini, yaşam alanlarından kopardığını ve insana yakışır bir yaşam hakkını ellerinden aldığını söyledi.

Bahadır Tamer, kendi ilkel anlayışı dışında kalan herkesi acımasızca katleden IŞİD’in insanlığın ortak değerlerine, yaşam hakkına, kadının özgürleşmesine, çoğulcu yaşam hakkına ve kendi geleceğini belirleme iradesine saldırmakta olduğunu dile getirerek, şunları söyledi: "Kobane bugün ateş altındadır. IŞİD çeteleri günlerdir ağır silahlarla saldırdığı, mahallelerine kadar girdiği Kobane'de yeni bir soykırıma imza atmaya hazırlanmaktadır. Bugün Kobane'de Kürt halkıyla beraber bütün halklar ve tüm insanlık, yaşam ve onur mücadelesiyle karşı karşıyadır. Kobane halkı, bu katliamlara ve bu barbar çeteye tam 23 gündür direnerek sürdürdüğü bu insanlık direnişine tüm insanlığı çağırmaktadır. Türkiye emekçileri, demokrasi güçleri ve halkları bu çağrıya kulak vermiş, tüm illerde insanlık direnişini büyütmek için sokağa çıkmıştır. Kendinden olmayana, iktidarına biat etmeyene her türlü baskı ve şiddeti reva gören AKP'nin ileri demokrasi anlayışı savaşa, ölüm saçan çetelere ve işbirlikçilerine karşı sokağa çıkan halka yönelik devlet şiddetine dönüşmüştür. Bir gün içinde 19 yurttaşımız, devletin militarist güçleri ve devreye soktuğu paramiliter güçlerin saldırıları sonucu yaşamını kaybetmiş, yüzlercesi yaralanmıştır. Bir kez daha görülmüştür ki IŞİD, sadece dışsal tehdit değildir. AKP'nin içeride toplumsal muhalefeti sindirmek, korkutmak, baskı altına almak için kullandığı mezhepçi faşist zihniyetin bir aracı ve yansımasıdır. Halkların eşit ve özgür temelde ve barış içinde yaşama taleplerini polis ve silahlı çetelerin saldırısıyla bastırmaya çalışan, yıllar sonra askeri sokağa taşıyan, bayrak yakma, Atatürk büstü kırma vb. provokasyonlardan medet uman, sokağa çıkma yasağını ilan etmekten çekinmeyen AKP'nin tekçi, otoriter, faşizan politikalarının bir ürünüdür. IŞİD, AKP faşizminin kendisidir."

Basın açıklamasının ardından çeşitli sloganlar atan grup, olaysız bir şekilde dağıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.