Kesk Başkanı Özgen: Tis 2 Konfederasyonun Olmadığı Ortamda İmzalandı

Kesk Başkanı Özgen: Tis 2 Konfederasyonun Olmadığı Ortamda İmzalandı

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Başkanı Lami Özgen, Toplu İş Sözleşmesi (TİS)'nin KESK ve Türkiye Kamu-Sen’in olmadığı bir ortamda imzalandığını söyledi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Başkanı Lami Özgen, Toplu İş Sözleşmesi (TİS)'nin KESK ve Türkiye Kamu-Sen’in olmadığı bir ortamda imzalandığını söyledi. TİS’nin yapıldığı salonun otomatik olarak kayıt altına alındığını belirten Özgen, görüşme kayıtlarının kamuoyuna açıklanmasını istedi.

KESK Başkanı Lami Özgen, 2014-2015 TİS görüşmeleri sonuçlarını değerlendirmek için Ankara Mülkiyeler Birliği’nde basın toplantısı düzenledi. TİS'in 2 konfederasyonun olmadığı ortamda imzalandığını söyleyen Özgen, bunun kanıtı olarak TİS’nin yapıldığı salonun otomatik olarak kayıt altına alındığını ve görüntülerin bakanlık tarafından kamuoyuyla paylaşılmasını istedi. TİS takviminin daha önce belirlendiğini belirten Özgen, "Bu takvimde 7 Ağustos 2013 için herhangi bir görüşme yoktu ve o gün saat 13.00'de resmi tatil başlıyordu. Buna rağmen 7 Ağustos günü saat 12.05'te telefonla aranarak "Yeni bir durum var" denilerek toplantıya çağrıldım. Toplantı için heyetimiz yola çıktığı sıralarda TV'lerde TİS için uzlaşma sağlandığı şeklinde alt yazı geçiyordu. Toplantı başlamadan Bakan'a bu durumu hatırlattığımda "Doğrudur, Memur-Sen yetkilileriyle sabaha kadar çalıştık, uzlaşma sağladık. İmzalar atılacak." dedi. Ancak imzalar biz olmadan ve Devlet Personel Başkanlığı'nın da resmi yazısıyla itiraf ettiği gibi saat 12.30'da atılmış. Nitekim bu kirli uzlaşma kamuoyuna resmi tatil başladığında, saat 13.39'da ilan edilmiştir." şeklinde konuştu.

Özgen ayrıca 16 Ağustos’tan itibaren Türkiye’nin değişik illerinden Ankara’ya yürüyüş başlatacakları bilgisini verdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.