Keresteciler Sitesi'ndeki Korkutan Yangın Kontrol Altına Alındı

Keresteciler Sitesi'ndeki Korkutan Yangın Kontrol Altına Alındı

Erzincan'da Keresteciler Sitesi'ndeki bir iş yerinde henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın kontrol altına alındı. Yakın ilçe itfaiye birimlerinin de müdahaleye destek verdiği yangında dumandan etkilenen 4 itfaiye eri hastaneye kaldırıldı....

Erzincan'da Keresteciler Sitesi'ndeki bir iş yerinde henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın kontrol altına alındı. Yakın ilçe itfaiye birimlerinin de müdahaleye destek verdiği yangında dumandan etkilenen 4 itfaiye eri hastaneye kaldırıldı. Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, yangında can kaybı olmadığını, maddi hasar meydana geldiğini belirtti. Başsoy, şehir merkezindeki Keresteciler Sitesi'ni taşımayı düşündüklerini kaydetti.

Erzincan Sanayi Çarşısı Keresteciler Sitesi 790'ıncı Sokak'taki orman ürünleri satış yeri ve kereste deposunda, sabah saat 06.00'da henüz belirlenemeyen bir nedenden yangın çıktı. Tiner ve kereste ürünlerinin yanmasıyla kısa sürede büyüyen yangın, rüzgarın da etkisiyle bitişikteki iş yerlerine sıçradı. Alevlerin neredeyse gökyüzüne kadar yükseldiği yangınının ardından bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Gelen itfaiye ekiplerinin yetersiz kalması sonucu belde, ilçeler ve Devlet Hava Meydanları itfaiye araçları da müdahalede kullanıldı. Yangına müdahale eden 4 itfaiye eri, dumandan etkilenerek 112 Acil Servis ambulansı ile hastaneye kaldırıldı.

Yangın yerinde incelemelerde bulunan Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, şunları ifade etti: "Sabah saat 05.30 civarında bir hemşehrimizin iş yerinde yangın çıkmış. Yangın, anında itfaiyeye bildiriliyor. Fakat kerestenin çok kuru olması ve itfaiyeye geç haber verilmesi dolayısıyla iş yerindeki yangın biraz büyümüş. İtfaiyenin bütün müdahalelerine rağmen. Allah’a şükür ki bir can kaybı yoktur. Etrafa yayılmasını engelledik. Burada şunu gördük, Keresteciler Sitesi şehir merkezinde. Bununla ilgili bir çalışma yapacağız. Öncelikle burada yangın ile ilgili acil tedbirlerimizi alacağız. Önümüzdeki sene içerisinde de Keresteciler Sitesi'nin yapımına başlayıp, şehir merkezindeki Keresteciler Sitesi'ni taşımayı düşünüyoruz."

Yangının çıkış anında olay yerinde bulunan vatandaş İbrahim Gürler ise şahit olduğu gelişmeleri şöyle anlattı: "Sabah 06.00 civarıydı. Çay ocağına çay içmeye gittiğimde baktım alevler ve dumanlar yükseliyor. Geldiğimde 10-15 vatandaş vardı. 3 itfaiye yangını söndürmek için çabalıyordu. Yangın kontrol altına alınamadı." Yaklaşık 2 saat sonra kontrol altına alınan yangın yerinde soğutma çalışmaları halen devam ediyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.