Kerbela Şehitleri Anıldı

Kerbela Şehitleri Anıldı

Bab-ı Ali Derneği tarafından her yıl düzenlenen Hz. Hüseyin ve Kerbela şehitlerini anma günü yapıldı. Kızılkanat Düğün Salonu’nda ki program Ali Cafi’nin Kur'an-ı Kerim okuması ile başladı. Daha sonra Ali Turap, Kerbela konulu bir...

Bab-ı Ali Derneği tarafından her yıl düzenlenen Hz. Hüseyin ve Kerbela şehitlerini anma günü yapıldı.

Kızılkanat Düğün Salonu’nda ki program Ali Cafi’nin Kur'an-ı Kerim okuması ile başladı. Daha sonra Ali Turap, Kerbela konulu bir şiir okudu. Mehmet Demirel’de Kerbela’da yaşadıklarını duygu dolu sözlerle aktardıktan sonra şiirini okudu.

Güne katılanlar Kerbela olayı öncesi ve sonrası yaşananları anlattı. Programa konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı Yazar Kadir Akaras, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Kerbela olayına duyarsız kalmasına tepki gösterdi. Akaras, ayrıca Ortadoğu’da yaşanan gelişmelere değinerek “Nereye hizmet ettikleri belli olmayan mezhebi ne olursa olsun 3-5 tane kendini bilmez insanın mezhep fitnesi çıkarmaya yönelik çabaları boşunadır.” ifadesini kullandı.

Programda bir konuşma yapan Ali Akın Caba da Kerbela olayından önce ve sonrasında yaşanan gelişmelerden bahssetti. Caba, Kerbela olayının acısının kıyamete kadar süreceğini belirterek, “Kerbela her zaman tazedir. Her yıl bu programlara katılıp da bıkıp usanmadan Kerbela’yı dinleyen insanlarımızın gönlünde hazin bir hüzün olarak duracaktır Kerbela. Hz. Hüseyin'in şahadeti, öldürülmek istenilen İslamiyete hayat vermiş, can vermiştir. Kerbela olayı Hz. Hüseyin ve 72 arkadaşının şahadeti ile gerçekleştirilmiştir. Bu olayı diğer insanlara anlatmak görevini ise bacısı Hz. Zeynep yapmıştır. Tüm insanlığa olayı duyurmuştur. Bizde her sene böyle programlar düzenleyerek Hz. Zeynep’in görevini yapmaya çalışmaktayız.” dedi.

Caba, “Kerbela olayını gerçekleştirenler dünyada gün yüzü görmediler. Kendilerine vaat edilenlerin hiç biri yerine gelmedi. Dünyada gün yüzü görmediler. Ahrette de gün yüzü görmeyecekler.” ifadesini kullandı.

Caba, günümüzde Ortadoğu’da yaşanan olaylardan da bahsederek, “Allah adına savaştığını söyleyenler “Allahu Ekber“ diyenler Allah’ın emirleri dışında iş yapıyorlar. Zulme devam ediyorlar.” diye tepkisini gösterdi.

Programa katılan İlahiyatçı Yazar Kadir Akaras, Kerbala'nın, 'zulme direniş, ağlamak, hüzün' demek olduğunu ifade etti. Akarnas, kalbi olan herkesin Kerbela olayı için hüzünlenip gözyaşı döktüğünü belirterek, “Kalpte aşk olmazsa, acı olmaz. Peygamber Efendimizin(sav) torunu Hz. Hüseyin’in şehit edildiği günlerdeyiz. Peygamber Efendimizin (sav), kalbinin mahsunlaştığı günlerdeyiz. Ama Müslümanların böyle bir günden haberi yok. Dinimizle sorumlu Diyanetin camilerde bu günlerle ilgili bir konunun geçtiğini duydunuz mu? Camilerde hiç bahsi geçti mi? Bu keder, bu ne acı, bu ne gaflet, bu ne aymazlık, bu ne sorumsuzluk. El insaf, komşumuz öldüğünde biz acısını yaşamak için gerekeni yaparız. Peygamberin(sav) torunun şehit edildiği günlerdeyiz, cami cemaatinin haberi yok.” diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.