Kenyatta'nın Mahkeme Süreci Tanıkların Çekilmesi İle Krize Girdi

Kenyatta'nın Mahkeme Süreci Tanıkların Çekilmesi İle Krize Girdi

Devlet başkanı Uhuru Kenyatta ve yardımcısı William Ruto’nun Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde (UCM) devam eden davaları, tanıkların geri çekilme talepleri yüzünden duraklama süreci ile karşı karşıya kaldı.

Devlet başkanı Uhuru Kenyatta ve yardımcısı William Ruto’nun Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde (UCM) devam eden davaları, tanıkların geri çekilme talepleri yüzünden duraklama süreci ile karşı karşıya kaldı. Pazar günü itibari ile çekildiğini açıklayan 4 tanıktan sonra 10 tanığı kalan dosyanın, Hollanda’nın Hague şehrinde Salı günü başlayan duruşmasına sadece bir tanık katıldı.

2007 Seçimlerinde yaklaşık 1300 kişinin ölümü ve 500 bin insanın yerinden göçmesi ile sonuçlanan olayların başlamasına sebep olan söylemleri yüzünden İnsan hakları mahkemesince yargılanan Uhuru ve Ruto’nun dava süreci, tanıkların yeterli sayıya ulaşamamaları sebebi ile sıkıntı yaşıyor. Tanıkların gizliliği konusunda katı bir tutum sergileyen UCM’ye karşı savunma makamı, tanıklara olan güvenin onaylanabilmesi için kimliklerinin açıklanması konusunda ısrar ediyor.

Tanıklarla ilgili ilginç bir gelişme de Kenya sosyal medya ağı üzerinde yaşandı. Twitter’da paylaşılan bir kadın resminin, El Doret’de yaşayan gizli tanık olduğu iddiası, Kenya sosyal ağında bomba etkisi yarattı. Bugün açıklamada bulunan Rahab Muthoni adındaki kadın, konu ile ilgisi bulunmadığını ve kendisine gelen tehditlerden dolayı polisten korunma talep ettiğini bidirdi. Rahab Muthoni fotoğrafın facebook profili için arkadaşı tarafından çekildiğini ve olayların nasıl bu noktaya geldiğini anlayamadığını ifade etti.

Olayı arkadaşlarının araması ile öğrenen ve çok şaşırdığını sözlerine ekleyen Muthoni, dün başlayan tehdit telefonlarından sonra polise başvurmak zorunda kaldığını söyledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.