Kenya'da Hıv Taşıyıcısı Terkedilmiş Çocuklar İçin Ürküten Rakam Açıklandı

Kenya'da Hıv Taşıyıcısı Terkedilmiş Çocuklar İçin Ürküten Rakam Açıklandı

Kenya Çalışma Bakanlığı Genel Sekreteri Kazungu Kambi yaptığı açıklamada, ülkede terk edilmiş çocuk sayısının 4 milyonu aştığını bildirdi. Yetimlerin sayısındaki bu artışın en büyük sebebi olarak HIV taşıyıcısı olmalarını...

Kenya Çalışma Bakanlığı Genel Sekreteri Kazungu Kambi yaptığı açıklamada, ülkede terk edilmiş çocuk sayısının 4 milyonu aştığını bildirdi. Yetimlerin sayısındaki bu artışın en büyük sebebi olarak HIV taşıyıcısı olmalarını gösteren Kambi, bu rakamın tehlike gösteren bir boyuta ulaştığını ifade etti.

Kambi, Dünya Yetim Çocuklar Günü için bulunduğu Tharaka Nithi şehrinde yaptığı konuşmada, tüm bu çocuklara toplum olarak sahip çıkılması gerektiğini dile getirdi. Kenyalı bakanlık yetkilisi, 2009 yılında 2,6 milyon olan yetim sayısının, 2014 yılında 4 milyonu aşmış olmasının, HIV ve AIDS ile olan ilişkisini ısrarla vurguladı.

Kazungu Kambi, Kenya toplumunun HIV ile doğan çocuklara sahip çıkacak eğitim ve maddi gücünün olmamasının, bu rakam artışını tetikleyen en büyük etkenlerden biri olduğunu da sözlerine ekledi.

Kambi ayrıca sadece Kenya halkına değil, uluslararası tüm yardım kuruluşlarına bu konuda destek vermeleri için ortak yardım çağrısında bulundu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.