‘İmam hatipliler başarı çıtasını yükseltti’

‘İmam hatipliler başarı çıtasını yükseltti’

Konya'da imam hatip okullarında eğitim gören ve bu yılki sınavlarda dereceye giren onlarca öğrenciye hediye takdim edildi.

ÖNDER Konya İmam Hatipliler Derneği Başkanı Arif Bağcı, “İmam hatip okullarımız önemli başarılara imza atıyor. Onlarla gurur duyuyoruz” dedi ÖNDER Konya İmam Hatipliler Derneği tarafından YKS ve LGS'de derece yapan, Konya'da eğitim gören İmam Hatip Lisesi ve İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerine yönelik 4. ödül töreni programı gerçekleştirildi. Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen programa ÖNDER Konya İmam Hatipliler Derneği Başkanı Arif Bağcı, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, dereceye giren öğrenciler ve aileleri katıldı.

BÜYÜK BAŞARIYA İMZA ATTILAR

Programın selamlama konuşmasını ÖNDER Konya İmam Hatipliler Derneği Başkanı Arif Bağcı yaptı. Bağcı, imam hatip okullarının temelinin ihlas ve samimiyetle atıldığını söyledi. Bu sene imam hatip öğrencilerinin hem lise hem de üniversite sınavlarında çok güzel başarılar elde ettiğini belirten Başkan Bağcı, “Bizlere bu sevinci yaşatan gençlerimize müteşekkiriz. Konya merkez ve ilçelerimizde imam hatiplerimizden 21 öğrencimiz Türkiye genelinde ilk bine girmeyi başardı. 6 imam hatip ortaokulu öğrencimiz de LGS'de 500 tam puan alarak, bizleri sevindirdiler. YKS'de Türkiye genelinde ilk binde 375 imam hatip hatipli öğrencimiz bulunuyor. Kitlesel başarıda imam hatip okullarımız önemli başarılara imza atıyor. İmanlı, ahlaklı, çalışkan, dürüst, vatansever nesiller yetiştiren ve milletimiz için övünç kaynağı olan imam hatip okulları her zaman övünç kaynağımız olmuştur. Biz, imam hatipli öğrencilerimizin dün olduğu gibi yarın da maddi ve manevi anlamda yanlarında olmaya devam edeceğiz ” şeklinde konuştu.

ARTAN İVMEYLE ÇALIŞIYORLAR

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit de şunları kaydetti: “İmam hatip liseleri, gerçekten her geçen gün daha da artan ivmeyle akademik olarak çok üstün başarılar göstermeye devam ediyor. İmam hatipte okuyan gençlerimiz hem akademik başarıya imza atıyor hem de dini yönden kendini iyi yetiştirme imkânı buluyor. Konya'nın son yıllardaki başarısı artarak, devam ediyor. Konya'da onur veren başarılara imza atılıyor. Türkiye'de en fazla imam hatipli öğrencinin birinci çıktığı il Konya. Ben, bütün öğrencilerimizi, velilerimizi ve eğitimcilerimizi tebrik ediyorum.” Konuşmaların ardından, Türkiye'de dereceye giren imam hatipli öğrencilere hediyeleri takdim edildi. Program, çekilen toplu hatıra fotoğrafıyla son buldu.

Kaynak:Mesut Turan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.