Başkan Altay'dan Konyalılara çağrı

Başkan Altay'dan Konyalılara çağrı

Konya Sivil Toplum Kuruşları Platformu öncülüğünde, İsrail’in Gazze’ye yönelik sürdürdüğü katliamlara tepki göstermek için 3 Ağustos Cumartesi günü saat 17.30’da Mevlana Meydanı’nda büyük bir buluşma düzenlenecek.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İsrail’in alçakça bir saldırıyla katlettiği Şehit İsmail Heniyye’nin geçtiğimiz gün yaptığı çağrı üzerine, İsrail’in Gazze’deki soykırımını ve insanlık dışı muamelelerini lanetlemek üzere tüm Konyalıları 3 Ağustos Cumartesi günü saat 17.30’da Mevlana Meydanı’nda düzenlenecek buluşmaya davet etti.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’de yaşanan acıların tüm insanlığın vicdanını sızlattığını ifade ederek, Gazze’de yaşananların sadece Filistinlilerin değil, tüm insanlığın ortak acısı olduğunu vurguladı.

İsrail’in Gazze’deki zulümlerinin yanı sıra Filistinli esirlere karşı da insanlık dışı muamelelerde bulunduğunu kaydeden Başkan Altay, “Son olarak Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’nin, İsrail tarafından İran’da alçakça bir saldırıyla katledilmesi, İsrail’in savaşı ve kaosu tüm bölgeye yaymak isteğini gösteriyor. Bu alçak saldırıyı lanetliyoruz. Filistin davası için çocuklarını ve torunlarını feda ederken vakurlu duruşu ile hepimize örnek olan Heniyye’ye Allah’tan rahmet diliyorum. Makamı âli olsun. Rabbim şehadetini kabul etsin” dedi.

GAZZE İÇİN 3 AĞUSTOS’TA MEVLANA MEYDANI’NDA BULUŞALIM

Şehit İsmail Heniyye’nin geçtiğimiz gün, 3 Ağustos’ta tüm İslam ülkelerini Gazze’de yaşanan soykırıma tepki göstermeye ve İsrail hapishanelerinde esir tutulan Filistinlilere destek olmaya çağırması üzerine tüm dünyada milyonlarca vicdan sahibinin meydanlara ineceğini kaydeden Başkan Altay, “Tüm Konyalı hemşehrilerimi 3 Ağustos’ta Gazze’deki katliamlara karşı en yüksek tepkiyi vermeye davet ediyorum. 3 Ağustos Cumartesi günü saat 17.30’da Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından Mevlana Meydanı’nda düzenlenecek programda buluşalım” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum