Kazanmak zorundayız

Kazanmak zorundayız

Konyaspor, cumartesi günü ligde zirve mücadelesi veren Bursaspor karşısına galibiyet almak için çıkacak

İlk yarıyı çok kötü geçirerek 14 puanla çok kötü bir performans gösteren temsilcimiz devre arasında 12 futbolcusuyla yollarını ayırırken şu ana kadar 8 oyuncuyu kadrosuna dahil ederek ikinci yarıya hazırlandı. Özellikle Polonya milli takımında da oynayan kaleci Pawelek ve golcü Robak ile Fransa liginde oynayan stoper Perez Konyaspor için önemli transferler olarak dikkat çeken isimler.
Yerlilerden Antalyaspor’dan Ertuğrul, Galatasaray’dan Musa ve Emre antrenmanlarda izlediğim kadarı ile Konyaspor’a katkı sağlayacak oyuncular olarak dikkatimi çekti. Ancak bu oyuncuları maçta görmek daha önemli. Oyuncu karakterleri ve oyuncu kalitelerini maçta daha net görmek gerekir.
Antrenmanlarda daha çok taktik ve tekniğe dayalı çalışmalar olduğu için bu oyuncular hakkında fikir sahibi olamadım ama umarım bu oyuncular takıma katkı sağlarlar. Musa ve Emre hareketli, çok koşan, top çalan ve top tekniği iyi olan dahası futbol oynamaya aç oyuncular olması orta sahamıza eskiye göre daha çok hareketlilik kazandıracaklar. Çok çalışkan olmaları ve rakibi bozmaları bir yana öne çıkma özelliğine sahip olmaları önemli avantaj.
Barbaros’u net görüp bir fikir sahibi olamadım ama dediğim gibi maçta görmek daha sağlıklı olur.Rakibin gücü belli çok önemli oyunculara sahip olmanın yanında takım oyununu ve tempolu oyunu en iyi oynayan ekiplerden,hedefleri ise geçen yıl olduğu gibi şampiyon olmak,dolayısı ile Konyaspor karşısına galip gelmek için çıkacak.Ziya hoca yine sıkıntılı her ne kadar yeni oyuncular alsa da Kere’nin cezalı olması Perezin hazır olmayışı ile kalede Pavalek, defansta Adnan, Erdinç, Mehmet Sedef, Hakan orta alanda Musa, Emre, Peter, Ertuğrul ileride Tazemeta ve Robak ikilisine görev verecek belki Barbaros Emre değişikliği olabilir.
Sıkıntımız defansta Erdinç sakatlıktan yeni çıktı, Mehmet Sedef zorunlu stoper oynuyor, temsilcimiz bu bölgede iyi oyun tutturur iyi oynarlarsa orta saha ve forvette iyi işler yapar favori görünen rakibimizi çok rahat yene biliriz umarım işler iyi gider defans sorunu yaşamayız,
Konyaspor ikinci yarıya başlarken yine bir takım eksilerle başlıyor olması önemli bir dezavantaj, ama çare yok eldeki kadroyla mutlaka 3 puan alacak cesur ve öne çıkan ileride çoğalan oyun anlayışı ile oynamalıyız. Oyuncularımız rakiplerini gözünde büyütmeden dikkatli oynamalı, kaybetmeyi asla düşünmemeliler, kazanmak için oynamalılar dahası çok çalışacak çok yorulacaklar ve 3 puanı hanelerine yazdırıp ikinci yarıya tehlikeli bölgeden uzak başlamalılar tüm Konya ve taraftarlar bu galibiyeti bekliyorlar aksi halde işler iyi gitmeye bilir.
İnancımız başarı yönünde takımımıza güveniyoruz öylede olacak, ikinci yarıya iyi başlamak ve Bursaspor’u devirmek için taraftarlarımıza da çok iş düşüyor kenetlenmenin, birlik ve beraberliğin tam zamanı, bugün görev sadece oyuncuların değil tüm Konyalının günü, bu zor günleri hep beraber aşmalıyız. Konyaspor’u yaşatıp uzun yıllar bu takımla övünmeliyiz, gurur duymalıyız,oyuncularımıza başarılar diliyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.