Kazanan Konya olsun

Kazanan Konya olsun

Gazetemiz yönetici, çalışan ve yazarlarını ağırlayan Adalet ve Kalkınma Partisi başkan adayları, seçimden Konyalının memnun olacağı sonucun çıkmasını temenni etti

Adalet ve Kalkınma Partisi Konya İl Teşkilatı gazetemiz çalışanlarını ağırladı. Adalet ve Kalkınma Partisi Seçim Koordinasyon Merkezi’nde gerçekleştirilen programa İl Başkanı Faruk Dügen, Milletvekilleri Mustafa Kabakçı, Ayşe Türkmenoğlu, Özkan Öksüz, Muharrem Candan, Harun Tüfekçi, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Selçuklu Belediye Başkan Adayı Uğur İbrahim Altay, Meram Belediye Başkan Adayı Serdar Kalaycı ve teşkilat üyeleri, gazetemizden de Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Arslan, yazı işleri müdürleri, yazarlar ve muhabirler katıldı.

Merhaba Gazetesi’nin Konya basınında çok önemli bir konumda olduğunu ifade eden partinin İl Başkanı Faruk Dügen, gazetenin yönetici ve çalışanlarını ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Siyasete kalite getirmeyi amaçladıklarını belirten Faruk Dügen, 29 Mart yerel seçimlerinin sonucunda Konyalıların memnun olacağı bir sonucun çıkmasını temenni ettiklerini ifade etti.

Üzerinde çalıştıkları projeler hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, KOP’un ihalesinin çok önceki dönemlerde yapıldığını, Anasol-D hükümeti döneminde bu ihalenin iptal edildiğini hatırlattı. Adalet ve Kalkınma Partisi döneminde bu projenin bitme aşamasına geldiğini ifade eden Akyürek, “KOP ile ürünlerde verim ve değer artışı yaşanacak. Buna hazırlıklı olmamız lazım. Bu kapsamda Konya’ya ‘sebze-meyve kenti’ konumunda bir hal kazandırmayı hedefliyoruz. Gülistan Caddesi’ni Aslım Caddesi’ne bağlayan yerde 2,5 milyon metrekare alanın 300 bin metrekare alanını hal için ayırdık. Yine bu alanın 100 bin metrekaresine de gıda pazarı, tır-kamyon garajı gibi çeşitli amaçlarla kullanılmak üzere bir kompleks kurulması planlandı. Bu projeyle 2 bin kişinin istihdam edileceğini tahmin ediyoruz. Ayrıca günlük şehre giren 700-800 kamyonun şehre girişinin önüne geçilmiş olacak” ifadelerini kullandı.

“Türkiye bu seçimlerle yeni bir hamlenin eşiğinde” diyen Mustafa Kabakçı ise seçimlerden sonra hazırlanacak ‘yeni bir sivil anayasa’ ile Türkiye’nin bölgede daha güvenli bir ülke haline geleceğini söyledi.

Karatay’a olimpik park yapmayı hedeflediklerini kaydeden Mehmet Hançerli, bu projenin ihalesinin bir hafta içerisinde gerçekleşeceğini dile getirdi. Bir diğer projelerinin, 8-9 milyon TL’ye mal olmasının tahmin edildiği kapalı yüzme havuzu ve gençlik merkezi olduğunu ifade eden Hançerli, bu proje kapsamında kamulaştırma çalışmalarına başlandığını anlattı.

Meram Belediye Başkan Adayı Serdar Kalaycı ise vatandaşları kandırmaya yönelik, sözde projeler değil yapılabilecek projeler sözü verdiklerini ifade etti.

Kimliği üzerinde TC kimlik numarası bulunmayanların oy kullanamayacağını hatırlatan Uğur İbrahim Altay, vatandaşların bu konuda bilinçlendirilmesi gerektiğini anlattı.

“SEÇİM DÖNEMLERİ YENİ ÜMİTLERİN YEŞERDİĞİ ZAMANLARDIR”

Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Arslan da seçim dönemlerinde yeni ümitlerin yeşerdiğini, bu dönemlerde projelerin ete-kemiğe büründüğünü ifade ederek, bütün başkan adaylarına başarılar diledi.

Gazetemiz yazarlarından Mehmet Ali Uz ise Konya’da kültürel çalışmaların hep ihmal edildiğini ifade ederek, Konya kitaplarının korunması, dışarıya verilenlerin geri getirilmesi ya da birer kopyalarının alınmasının, kültürel faaliyetler konusunda çok önemli bir çalışma olacağını söyledi. Konya’da araştırma yapmak isteyenlerin Konya kitaplarından yararlanabilmek için Ankara, İstanbul gibi illere gitmek zorunda kaldığını anlatan Uz, gerekli çalışmalar yapılarak bunun önüne geçilmesi gerektiğini bildirdi.

Daha sonra soruları cevaplayan Tahir Akyürek, tartışmalı arsa satışları soruları üzerine, “Her dönem arsa satışları olur, biz de arsalar sattık, satıyoruz. Belediye olarak çalışmalar yapabilmek için arsa satmamız gerekiyor. Aksi takdirde ancak çalışanlarımızın maaşlarını ödeyebiliriz. Bunların yanında bu güne kadar en az arsa satışı bizim dönemimizde olurken, en çok arsa da belediyeye yine bizim zamanımızda kazandırıldı. Satış kararları belediye meclisinde alınır, satılan arsanın tapusu, arsanın son taksitinin alınmasıyla verilir. Yani satış daha önce gerçekleştirilir. Satıştan sonra da arsanın ne olduğuna biz karışamıyoruz” dedi. “Şehirde çok billboard var, bu reklamlarla kamu parası israf edilmiyor mu” sorusu üzerine Akyürek, “Diyorlar ki ‘çok fazla billboard var.’ E çok çalışma var da ondan. Yaptıklarımızı anlatabilmek için reklam panoları ve billboardları kullanıyoruz. Yeterli tanıtımı yapamadığımızı düşünüyorum” dedi. ‘Konya’ya metro sözü’nün hatırlatılması karşısında Akyürek, “Raylı taşımada yapılacak iyileştirmelerin önünde büyük bürokratik engeller var. 1,5 milyon nüfuslu yerleşim yerlerinde yeraltına izin verilmiyor zaten. Ancak biz hafif raylı metro projemiz üzerinde çalışıyoruz. Bu projeyle karayolları ile raylar birbirinden bağımsız olacak” dedi.

UĞUR ELMAS 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum