Kayseri’ye Has Meyveleri Lokumla Buluşturacak

Kayseri’ye Has Meyveleri Lokumla Buluşturacak

Kayseri’de şeker üreticisi bir firma, lokum üretiminde farklı tatları ortaya çıkarmak için çalışmalara başladı.

Kayseri’de şeker üreticisi bir firma, lokum üretiminde farklı tatları ortaya çıkarmak için çalışmalara başladı. Firma, birçok bölgede kendisine has tatların lokumla buluştuğunu dikkate alarak, Kayseri’de de gilaborulu ve benzeri yöresel tatları lokumlu buluşturucak.

Kayseri Şekerciler Çarşısı'nda 1946 yılından beri hizmetini sürdüren ve Kayseri halkının bugüne kadar ağzını tatlandırmaya çalışan Çarşıbaşı Şekercisi, Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi’ndeki lokum imalatı yapılan fabrikasında, özellikle Kayseri coğrafyasında yetişen doğal meyvelerden bazılarını lokum ile bütünleştirerek doğal lezzetlerden oluşan lokumları, Türkiye ve ileriki dönemde dünya pazarlarına sunmayı hedefliyor.

Kayseri’nin çok yakın zamanda lokum imalatı ile Türkiye’de söz sahibi olmaya başlayacağını kaydeden Çarşıbaşı Şekerleme Perakende Koordinatörü Yavuz Çarşıbaşı, firmalarının lokum imalatında Türkiye’de söz sahibi bir konuma gelmek için büyük yatırımlar yaptığını belirterek, “Kayseri Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi, Kastim Gıdacılar Sitesi'nde yeni fabrika binasını kurduk ve lokum imalatını geliştirmeye çalışıyoruz. Kayseri’nin pastırma, sucuk ve mantı gibi lokum imalatında da iddialı olması için çalışmalarımız devam ediyor. Kayseri lokumu yakın zamanda pastırma, sucuk ve mantıya kardeş bir ürün olarak gıda sektöründeki yerini alacaktır. Kayseri’ye ve tüm Türkiye’ye, ileriki dönemde de dünya piyasalarına Kayseri lokumunu tanıtarak, ihraç etmek istiyoruz. Lokumda farklı lezzetleri de pazara sunacağız. Bunun için Kayseri’de doğal olarak yetiştirilen birçok meyveden faydalanacağız. Doğal meyvelerimizden, örneğin bir gilaborulu lokum imal etmeyi düşünüyoruz. Farklı lezzetlerde lokum imalatı için fermantasyon çalışmalarımız şu anda devam ediyor. İnşallah 4-5 ay sonra ürünümüzü pazara sunacağız.” dedi.

Yavuz Çarşıbaşı, çeşitli meyvelerden oluşan aromalı, fıstık ve badem gibi kuruyemişli, çikolatalı, hurmalı, incirli olmak üzere yaklaşık 15 çeşit lokum imalatı yaptıklarını ifade ederek, “Zaten, Türkiye’nin lokum imalatı yapılan bir çok ilinde doğal yetişen ürünler lokum ile tatlandırılarak pazara sunuluyor. Mesela Isparta’nın güllü lokumu gibi. Pazara sağlıklı ürünler sunabilmek için biz de doğal ürünlerden yararlanmak istiyoruz. İmalatını yapacağımız doğal meyveli lokumlarımızda kimyevi katkı maddeleri kullanmayacağız. Doğal ürünler kullanarak insan sağlığına zarar vermeyecek lokum çeşitleri imal etmek ve bunu Türkiye ve dünya pazarına sunmak istiyoruz.” diye konuştu.




CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.