Kayseri'nin Mahalle Ve Semtleri 28 Kitapta Anlatıldı

Kayseri'nin Mahalle Ve Semtleri 28 Kitapta Anlatıldı

Kayserili yazarların kendi mahallelerini, kendi semtlerini tüm yaşanmışlıklarıyla anlattıkları 28 kitaptan oluşan külliyat, Büyükşehir Belediyesi tarafından basılarak ilin kültür sanat mirasına katıldı. Eserlerin tanıtımında konuşan...

Kayserili yazarların kendi mahallelerini, kendi semtlerini tüm yaşanmışlıklarıyla anlattıkları 28 kitaptan oluşan külliyat, Büyükşehir Belediyesi tarafından basılarak ilin kültür sanat mirasına katıldı. Eserlerin tanıtımında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, eli kalem tutan herkese seslenerek, doğup büyüdükleri mahalle veya köylerini yazmalarını istedi.

    Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından bastırılan ve 'Bir nefeste Kayseri' adı verilen 28 kitaplık külliyatın tanıtımı Büyükşehir Belediyesi Hunat Kültür Merkezi'nde yapıldı. Tanıtıma Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin yanı sıra AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, ilçe belediye başkanları, 'Bir Nefeste Kayseri' adlı projenin koordinatörlüğünü üstlenen Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Şükrü Karatepe ve yazarlar katıldı.

    Tanıtım programında bir konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan, Büyükşehir Belediyesi olarak konserden tiyatroya, panellerden sergilere, kültür gezilerinden konferanslara kadar birçok etkinlik gerçekleştirdiklerini belirterek, sadece geçen yıl 500 binden fazla insanın katıldığı 200'den fazla etkinlik yaptıklarını söyledi. Büyükşehir Belediyesi'nin kültür eserleri hakkında da bilgi veren Durukan, "Bugüne kadar Türkiye'de ilk defa bir belediye tarafından yayınlanan şehir ansiklopedisinin de aralarında bulunduğu toplam 99 eseri halkımızın beğenisine sunduk. Bugünkü kitaplarla toplam 127 eseri sizlerle buluşturacağız. Neredeyse bir yayınevi gibi çalışıyoruz. Bu kitaplar geçmişten geleceğe açılan pencereler olmakla birlikte kent hafızasına da önemli katkılar sağlayacak." dedi.

    28 kitaplık 'Bir nefeste Kayseri' projesinin koordinatörü olan Şükrü Karatepe ise Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye'nin ciddi yayınevlerinden birisi olduğunu belirterek "Büyükşehir Belediyesi şehrin tarihi ve kültürü ile ilgili yayınlarıyla önemli bir külliyat oluşturmuştur." dedi. 28 kitabın mütevazı; ama çok değerli kitaplar olduğunu dile getiren Karatepe, "Belediyeye belge olacak nitelikte bir set ortaya çıktı. Bu kitapların devamı gelmeli. Gönüllüler çıkarsa 50 kitapla ikinci baskıyı yazmak istiyorum. Sayın Başkanım, siz buna destek verdiniz, yol açtınız. Teşekkür ediyorum" diye konuştu.

    Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise kitabın ve eğitimin önemi üzerinde durdu. Tarihe sahip çıkmak gerektiğini vurgulayan Başkan Özhaseki, "Konuştuğumuz zaman binlerce yıllık kadim bir medeniyetiz diyoruz. O halde geçmişimize sahip çıkmak ve geleceğimizi kurma noktasında yeni fikirler ortaya koymak hepimizin görevi." şeklinde konuştu. Büyükşehir Belediyesi olarak alt ve üst yapıyı tamamladıklarını, Kayseri'yi geleceğe taşıyacak projeleri hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Mehmet Özhaseki, şimdi artık kültür ve sanat projelerine ağırlık verdiklerini söyledi. Kültür yolunun bunlardan biri olduğunu ve Kültür Yolu üzerinde müzeler ve tarihi eserlerin bulunduğunu dile getiren Özhaseki, "Elimizde kalan her tarihi eseri ayağa kaldırıp, sonra da içine bir fonksiyon yükleyerek, kendi medeniyetimizle uyumlu hale getirip yaşatmaya çalışıyoruz. Geçmişe sahip çıkma, onu yaşatıp geleceğe taşıma kararlılığı hepimiz için ümit ışığıdır." diye konuştu. Sözlerinin sonunda 28 eserin ortaya çıkmasını sağlayan Şükrü Karatepe ve yazarlara teşekkür eden Başkan Mehmet Özhaseki, eli kalem tutan herkese çağrıda bulunarak doğup büyüdükleri mahalle ve köyleri yazmalarını istedi ve "Büyükşehir Belediyesi olarak biz basmaya hazırız." ifadelerini kullandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.