'Kaynağı Belli Olmayan Para Toplama Alışkanlığınızdan Vazgeçin'

'Kaynağı Belli Olmayan Para Toplama Alışkanlığınızdan Vazgeçin'

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nun 14. birleşimi saat 14.00'de yoklamasız açıldı. Birleşimi Güldal Mumcu yönetiyor. Genel Kurul'da söz alan MHP Mersin Milletvekili Ali Öz, son günlerde basında yer alan bir habere göre Millî...

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nun 14. birleşimi saat 14.00'de yoklamasız açıldı. Birleşimi Güldal Mumcu yönetiyor.

Genel Kurul'da söz alan MHP Mersin Milletvekili Ali Öz, son günlerde basında yer alan bir habere göre Millî Eğitim Bakanlığının 'il millî eğitim müdürlerine bir tebligat yayınlayarak okullardan, okul ailelerinden, okuldaki çocuklarından İnsani Yardım Vakfı'na (İHH) para bağışlamasını talep ettiği' şeklinde iddialar olduğunu ifade etti. Öz, "Hükûmetiniz olarak bu iddialara cevap vermek zorundasınız. Bu şekilde, kaynağı nereden geldiği belli olmayan, nereye gideceği belli olmayan bir para toplama alışkanlığınızdan vazgeçmenizi şiddetle tavsiye ediyorum. Daha önce bunun benzerini yaptınız. Birtakım olaylarla Türkiye tanışma fırsatı buldu sayenizde. Eğer böyle bir uygulama yoksa Millî Eğitim Bakanlığının bunu acil bir şekilde açıklamasını talep ediyorum." dedi.

CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, şehrin sorunlarını dile getirdi. Cumhurbaşkanlığı bütçesine yüzde 99 zam yaparken, şekere tonda 13 TL zammın çok görüldüğünü ifade eden Işık, "Kaçak saraylara elektrik parası olarak 8.5 trilyon hesaplanırken, çiftçinin elektriğini ucuzlatmadınız, günü geldiğinde kapattınız. Erzincan'da, eğer AKP'liyseniz işsizlik sorunu yok ama CHP'li, MHP'li, HDP'li ya da AKP'ye sadece oy veren ama biraz da bazen haksızlıklara ses çıkaran biriyse kesinlikle o da işe giremez, iş yok. Hükûmetin ve hükûmetin belediyelerinin rant ve kat sevdalarını biliyoruz zaten. Erzincan'da da tüm arsa ve boş alanlar ranta açılmaya çalışılıyor. Eski terminal, yeni devlet hastanesinin yerine göz dikmişler, birilerine peşkeş çekmek için uğraşılıyor. Hastanenin yerini almak için yine baskılar oluşturuldu, terminal aynı şekilde oluşturulmaya başlandı. Araştırma hastanesine ek bina yapılmıyor. Devlet hastanesinin acil kısmı yıkılmıştı, oraya söz verdiler. Yenisi yapılacak diye, ne yazık ki yapılmıyor. Ergani Dağı'na trilyonlarca para harcandı, 4 otel yapılacaktı ama hiç kimse gelip yapmıyor. Erzincan'ın her yerinde mantar gibi TOKİ'ler fışkırıyor, kalitesiz binalar yapılıyor, maliyeti çok yüksek çıkıyor. Bayırbağ'da, Üzümlü'de yapılanlar şu anda elde kaldı, kendiliğinden çekim yaptılar. Tabii, bunların hepsini söylediğimiz zaman levh-i mahfuz deyip geçiyoruz. Ne yazıyorsa ona göre işimizi yapıyoruz." şeklinde konuştu.

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri de "Kobani'yi bahane ederek çetelere sokakları Kobani'ye çevirin talimatı veren HDP, sokaklardaki terörü örgütleyen KCK 6-7 Ekimde iş yerlerini yağmalatmış, 50'ye yakın vatandaşın da ölümüne sebep olmuşlardır. Üç gün boyunca 'Öldürün, saldırın, yakın, yıkın.' çağrıları bu merkezler tarafından icra edilmiştir. Kentleri savaş alanına çeviren ya da çevrilme talimatı verenlerden AKP iktidarı hesap soramamaktadır. Seçimlerin yaklaşması yüzünden AKP, kamu düzenini altüst eden çetelere karşı harekete geçmemektedir. İktidar, yasa dışı ve canice yöntemlerle bölgede otorite tesis etmeye çalışan KCK'nın işlediği suçlara karşı gereğini yapmayarak aslında bu suça ortak olmaktadır. AKP ya devlet gibi sorumluluk içinde davranmalı ya da bu milletin yakasından düşmelidir." ifadelerini kullandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.