Kaybolan Askeri Helikopteri Arama Çalışmaları Gece De Devam Ediyor

Kaybolan Askeri Helikopteri Arama Çalışmaları Gece De Devam Ediyor

İzmit Cengiz Topel Havaalanı'ndan Konya'ya gitmek üzere havalanan askeri helikopter, bir süre sonra radardan kayboldu. Arama- kurtarma çalışmaları rota üzerindeki İzmit'in Kartepe ilçeleri sınırları içindeki dağlık kesimlerde gece de devam...

İzmit Cengiz Topel Havaalanı'ndan Konya'ya gitmek üzere havalanan askeri helikopter, bir süre sonra radardan kayboldu. Arama- kurtarma çalışmaları rota üzerindeki İzmit'in Kartepe ilçeleri sınırları içindeki dağlık kesimlerde gece de devam ediyor.

Cengiz Topel Havaalanı'nda bulunan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı Hava Üs Komutanlığı'nda görevli Deniz Pilot Binbaşı Deniz Akdeniz ve yardımcısı, Sikorsky tipi helikopterle Konya'ya gitme görevi aldı. Saat 12.18'de havalanan helikopter, bir süre sonra radardan kaybolunca, arama- kurtarma ekipleri alarma geçirildi.

Helikopterin rotasındaki dağlık bölgeler gözden geçirilirken, önce Samanlı Dağları'nın en yüksek kesimi olan Kartepe bölgesine ekipler sevk edildi. Kartepe yamacındaki Balaban köyü yakınlarında askeri ekipler arama çalışması yaparken, itfaiye ve sağlık ekipleri de bölgeye sevk edildi. Kartepe ilçesine bağlı Örnekköy yakınlarından hem helikopterden hem de pilota ait cep telefonundan sinyal alındığı bilgisi geldi. Bu bilgi üzerine arama- kurtarma ekipleri, yine Kartepe Dağı yamacındaki Örnekköy tarafına yönlendirildi. Öğleden sonra başlayan arama kurtarma çalışmaları gece de devam ediyor. Kurtarma görevlileri ekiplere ayrılarak arama çalışmalarını sürdürüyor. Akşam saat 20 sıralarına kadar helikopterler de, helikopterin kaybolduğu mevkide uçuş yaptı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.